In beeld: Schoon volk op verjaardagsfeest Kinepolis

© Mark De Block

20 jaar Kinepolis Antwerpen, uiteraard moest dat gevierd worden, met BV’s, film, taart en Axel Daeseleire als dj.

20 jaar Kinepolis Antwerpen, uiteraard moest dat gevierd worden, met BV’s, film, taart en Axel Daeseleire als dj.

‘Wat deed ik al die avonden vóór 1993 dan?’ vroeg Luk Wyns zich af. Nu, toen gingen we ook naar de film, in zalen met kosmopolitische namen als Rex, Vendôme, Odeon, Metro en Calypso. Maar het is waar, zo’n multiplex met de laatste nieuwe snufjes qua geluid en projectie en reuzenemmers popcorn, dat was 20 Jaar geleden ongezien. Meer nog, Metropolis zoals het toen nog heette, was op dat moment het grootste cinemacomplex ter wereld. De eerste film die er draaide was Jurassic Park, waarbij je de dino’s eerst voelde aan komen dreunen vóór je ze zag.

Jammer dat de 20ste verjaardag van het grootste ei zo na samenviel met het faillissement van het kleinste cinemacomplex van Antwerpen, Cartoons. Aan beide soorten filmbeleving is immers evenzeer behoefte. Maar goed, het was dus feest in Antwerpen-Noord, een feest dat vakkundig aan elkaar gepraat werd door Kobe Ilsen en geanimeerd door Slongs Dievanongs, die een loflied op Kinepolis rapte en zich later vol overgave op de taart stortte. De toeschouwers van Kinepolis hadden via een enquête hun lievelingsfilm, -regisseur -acteur en -actrice kunnen verkiezen en als bij wonder waren dat louter inheemse namen, respectievelijk Loft, Erik Van Looy, Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens.

Daarna was er de avant-première van Marina, de biopic over de jeugd van Roco Granata, maar daarover mogen we niets verklappen voor die op 4 november z’n echte première beleeft in Genk. Maar Stijn Coninx mocht alvast een warm applaus in ontvangst nemen. Al bij al viel de opkomst van de aangekondigde BV’s een beetje tegen, maar dat maakte dat er des te meer taart was voor de anderen.

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content