Huis Carrie Bradshaw staat te koop

Het bekende Sex and the City-huis staat te koop bij Sotheby’s.

Bommetje in de New Yorkse vastgoedwereld: het huis van Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage van Sex and the City, staat te koop.

Zes seizoenen lang zagen we haar in en uit het bruine gebouw trippelen, met een gebroken hart huilen op de trappen en verleidelijk uit de voordeur hangen om een nieuwe hartendief te veroveren. Maar wat schuilt er achter die deur?

Niet het chaotische liefdesnestje van de bekende columniste, zo blijkt. De jaloersmakende kleerkast, de keuken die nooit gebruikt werd, de rommelige badkamer, het bed en zelfs het raam van waaruit Carrie haar dates kon bespieden? Allemaal studiosets.

Wie het gebouw in West Perry Street 64 echt betreedt, stapt een historisch herenhuis binnen met hoge plafonds, barokke spiegels, elegante luchters en imposante haardstenen. Het huis uit 1866 telt elf kamers, vijf slaapkamers en drie badkamers, en staat geklasseerd als “architecturally significant”.

Sotheby’s, het agentschap dat de verkoop regelt, kreeg de voorbije weken heel wat Sex and the City-fans over de vloer. Maar wie dit paleisje wil betrekken, moet 9.650.000 dollar neertellen. Hard to get, net als Carrie. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content