Hollywoodacteurs komen samen in Pradacampagne

Na de catwalk in Milaan sieren de acteurs Gary Oldman, Garret Hedlund, Jamie Bell en Willem Dafoe nu ook de herfstcampagne van Prada.

De acteurs Gary Oldman, Garret Hedlund, Jamie Bell en Willem Dafoe sieren de herfstcampagne van Prada. Tijdens de modeweken in Milaan bewandelde het viertal ook al de catwalk van het Italiaanse modemerk. De bekende modefotograaf David Sims is verantwoordelijk voor de campagnefoto’s die een eigentijdse karakterstudie voorstellen. De keuze van Prada voor deze in leeftijd sterk variërende mannen moet op de foto een groep archetypische acteurs voorstellen, elk in een verschillend stadium van hun carrière.

“In de campagne speelt elke acteur een verschillend archetype”, communiceert het bedrijf. “De kledingcodes resulteren in een subtiele parodie van macht en rollenspel. De overdreven poses en de samenzweerderige blikken verwijzen naar het spel. Een handpalm is plechtig op het hart geplaatst of steekt met een nauwkeurige precisie nonchalant in de zak.”

Tussen Gary Oldman en Jamie Bell ligt een leeftijdsverschil van niet minder dan 28 jaar. Toch koos Prada weloverwogen voor dit modieuze kwartet. “Omdat alle vier mannen invloedrijke mode-iconen zijn. Ze presenteren de generatieoverschrijdende verbreding die het merk Prada momenteel doormaakt.”

De campagnefoto’s zullen vanaf augustus in verschillende magazines te zien zijn.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content