Hoe een oude bijkeuken een grote roze kleerkast werd

Patricia Goijens, de creatieve duizendpoot achter de blog No Glitter No Glory, gaat geen DIY-project uit de weg , zéker niet als dat project gekleurde verf omvat. Voor Weekend.be beschrijft ze hoe ze een oude bijkeuken in haar appartement omtoverde tot haar droomdressing.

Wil je zelf je droomdressing bouwen? Lees dan hier Patricia’s tips!

“Toen we in de zomer van 2013 ons appartement in Antwerpen kochten was één ding meteen duidelijk: de “derde slaapkamer” in ons appartement waarvan één wand volledig gesierd werd door een mooie maar onpraktische kastenwand, zou omgebouwd worden tot een kleerkast. Veeleer dan een echte kamer was deze extra ruimte een plek waar zowat alles en niets in thuis hoorde. Er is geen raam maar er zijn wel twee deuren, op de vloeren lag versleten wit tapijt, de elektriciteitskast werd hier geïnstalleerd met externe kabelgoten en de oude kasten uit de jaren 30 waren allesbehalve praktisch ingedeeld.”

De bijkeuken voor de grote werken
De bijkeuken voor de grote werken © Patricia Goijens voor No Glitter No Glory

“We wilden de ruimte optimaal benutten, tekenden onze kasten uit en stapten ermee naar onze schrijnwerker die vervolgens in MDF onze ideeën omzette in werkelijkheid. Of toch bijna, want vervolgens leefden we nog anderhalf jaar in ons huis voor de kastjes en muren eindelijk een kleur kregen. Deels om de kosten te spreiden, deels omdat we wisten dat deze ruimte verven niet “zomaar een klusje” zou zijn.”

Een render van het project
Een render van het project© Patricia Goijens voor No Glitter No Glory

“Dat was een behoorlijk understatement zelfs, want toen ik dit jaar eindelijk aan het verven sloeg duurde het maar liefst twee weken. Heel ons huis lag vol kledij en schoenen, het was totale chaos. De kasten moesten van onder tot boven, binnen en buiten geverfd worden, de muren en het plafond kregen dezelfde tint. We kozen voor de renovatie “Pink Ground” van Farrow & Ball, een zijdeglans op de kasten (Estate Eggshell) en hun signature matte finish op onze muren en het plafond (Estate Emulsion).”

Hoe een oude bijkeuken een grote roze kleerkast werd
© Patricia Goijens voor No Glitter No Glory

De inspiratie voor de kleurkeuze vond ik bij de film The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson en het Londense restaurant The Gallery by Sketch, ontworpen door India Mahdavi. Prachtig poederroze van boven tot onder, stijlvol en – in tegenstelling tot wat je zou verwachten – verre van kitsch.”

Hoe een oude bijkeuken een grote roze kleerkast werd
© Patricia Goijens voor No Glitter No Glory

Maanden later zijn zowel mijn vriend als ik blij met onze beslissing en zijn we het roze helemaal nog niet beu. De zachte kleur met gele ondertoon is een perfecte en onverwacht neutrale achtergrond voor onze kledij. En terwijl ik bang was dat de verf met het vele gebruik zou afslijten, moeten we de eerste kras nog ontdekken. Beter kan niet!”

Hoe een oude bijkeuken een grote roze kleerkast werd
© Patricia Goijens voor No Glitter No Glory

Patricia Goijens werd eind vorig jaar uitgeroepen tot de officiële Knack Weekend Blogger en zal dit jaar haar wijsheid vaker met jullie delen. Wij zijn overigens niet de enigen die overtuigd zijn van Patricia Goijens’ kunnen. Haar blog No Glitter No Glory werd genomineerd voor de prestigieuze Amara Living Interior Blog Awards in de categorie “Beste Europese Interieur Blog”. Stemmen doe je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content