Het leven na de modellencarrière

Ook voor topmodellen zoals Karolina Kurkova staat er een leeftijdslimiet op model zijn.

Op een modellencarrière staat meestal een leeftijdslimiet. Het mag dan ook niet verwonderen dat veel modellen zich indekken en een ander carrièrepad inslaan. Naast ontwerpen en zingen is ook presenteren een populaire nevenactiviteit van wereld’s mooisten.

Vooral een eigen programma hebben waarin op zoek wordt gegaan naar nieuwe modellen of ontwerpers is in. Na Heidi Klum en Tyra Banks is nu ook Karolina Kurkova van start gegaan met een eigen serie genaamd ‘Das perfekte Model’ (Het perfecte model) voor de Duitse televisie.

Kurkova demonstreert zelf enkele catwalk moves terwijl de ijverige nieuwe lading modellen met veel bewondering toekijkt, meldt New York Magazine.
De show is een eerste stap naar een leven post Victoria Secret, want de schoonheden op de catwalk lijken alsmaar jonger te worden. Er is zelfs al een verbond getekend zodat ontwerpers geen modellen jonger dan 16 jaar zullen gebruiken.

Wat doe je dan als vrouw in een meisjeswereld? Je eigen serie starten en zelf op zoek gaan naar nieuwe modellen misschien? Zo startte Tyra Banks enkele jaren geleden de serie America’s Next Topmodel. In navolging kregen we Germany’s Next Topmodel, gepresenteerd door Heidi Klum, en nu komt dus ook Kurkova met Het Perfecte Model.

Andere oplossingen zijn acteren zoals Milla Jovovich en Charlize Theron of muzikant of fotografe worden. Miranda Kerr – die nog lang niet haar laatste Victoria Secret show heeft gelopen – heeft alvast haar eigen make-up lijn gestart en ook Kate Moss kwam met een eigen collectie. Cindy Crawford zag dan weer meer toekomst in meubeldesign en nog anderen zijn dan maar gewoon rijk getrouwd. Topper in het post modellen tijdperk is Carla Bruni, die naast model en zangeres ook First Lady van Frankrijk op haar cv mag schrijven.

“In de danswereld is er een stichting die dansers financieel uit de nood helpt als ze te oud worden bevonden om professioneel te dansen. Maar in de modewereld bestaat er zo geen veiligheidsnet. Je zou stom moeten zijn om te denken dat je geen vervaldatum hebt”, zegt Iman in New York Magazine. Ze is 56 en de eigenaar van een cosmetica bedrijf. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content