Heroïneoverdosis mogelijke doodsoorzaak Peaches Geldof

Peaches Geldof, de dochter van de Ierse zanger Bob Geldof, is waarschijnlijk overleden aan een overdosis heroïne. Zo blijkt na toxicologisch onderzoek.

Peaches Geldof, de dochter van de Ierse zanger Bob Geldof, is waarschijnlijk overleden aan een overdosis heroïne. Zo blijkt na toxicologisch onderzoek.

‘De aangetroffen hoeveelheid recent gebruikte heroïne speelde waarschijnlijk een rol bij haar dood’, verklaarde Paul Fotheringham, verantwoordelijk voor het politieonderzoek in Kent.

De 25-jarige socialite Peaches Geldof werd op 7 april dood aangetroffen in haar huis bij Wrotham in Kent. De doodsoorzaak van de presentatrice was niet meteen bekend en een eerste autopsie op het lichaam van Geldof leverde geen resultaten op. De politie omschreef de dood in eerste instantie als ‘niet verdacht’.

Verder onderzoek nodig

Uit het toxicologische onderzoek blijkt nu dat er grote hoeveelheden heroïne in haar lichaam aanwezig waren, wat mogelijk een rol heeft gespeeld bij haar dood. De autoriteiten laten weten dat er verder onderzoek nodig is om uitsluitsel te kunnen garanderen.

Verder verklaarde Fotheringham dat Geldof haar normale zelf leek tijdens de dagen die haar dood voorafgingen. Ze maakte plannen voor de toekomst met familie en vrienden en er waren geen redenen tot bezorgdheid om haar toestand.

De Britse rocker Thomas Cohen, de echtgenoot van Peaches, blijft achter met twee zoontjes.

Geschiedenis herhaalt zich Ook Paula Yates, de moeder van Peaches Geldof bezweek aan de gevolgen van een overdosis heroïne. Dat gebeurde in 2000 toen Peaches elf jaar oud was. De presentatrice werd begraven op Paasmaandag tijdens een intieme uitvaart met familie en naaste vrienden. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content