He Named me Malala: documentaire over het buitengewone leven van Malala Yousafzai

© REUTERS

De nog maar 17-jarige Malala kwam bijna om het leven door een aanslag van de Taliban, mocht al de Nobelprijs voor de Vrede ontvangst en heeft net zulke bijzondere ouders als zijzelf is: “If I had an ordinary father and an ordinary mother then I would have two children now.” Over haar uitzonderlijke leven verschijnt binnenkort een documentaire.

In 2012 kwam de toen nog maar 12-jarige Pakistaanse Malala Yousafzai bijna om het leven toen een strijder van de Taliban haar in het hoofd schoot. Het was een speciaal tegen haar gerichte aanslag omdat ze zich uitsprak tegen de Taliban en het verbod voor meisjes om onderwijs te volgen.

Ze overleefde de aanslag en zette haar strijd voort. Ze kreeg er in 2014 de Nobelprijs voor. Alom oogst ze bewondering voor haar moed en wijsheid. In zijn mooie speech in The Today Show op de dag van de moorden in de kerk in Charleston zei Jon Stewart dat hij op zo’n dag met niemand liever wil spreken dan met Malala.

Over het uitzonderlijke leven van Malala maakte David Guggenheim de documentaire He Named me Malala. Daarin vertelt Malala over haar famile (“If I had an ordinary father and an ordinary mother then I would have two children now”), de relatie met haar ouders en jongere broers, haar strijd voor het recht op onderwijs, de aanslag op haar leven en de reden waarom ze niet opgeeft.

Maar in de film is ook te zien dat Malala ook gewoon een tiener is wanneer ze bijvoorbeeld giechelend naar foto’s van Roger Federer kijkt.

He Named me Malala komt in oktober uit, maar de trailer is nu al uitgebracht:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content