Haider Ackermann naar Dior?

De geruchten omtrent de opvolging van John Galliano bij Dior blijven zich opstapelen.

De geruchten omtrent de opvolging van John Galliano bij Dior blijven zich opstapelen. Na Raf Simons gaat nu de naam van Haider Ackermann over de tong.

Stefano Pilati, Marc Jacobs, Riccardo Tisci, Raf Simons, of toch een wit konijn: wekelijks doet een nieuw gerucht de ronde over de ontwerper die John Galliano zal opvolgen bij Dior. De vrouwencollectie van het modehuis zit vandaag precies een jaar zonder creatief directeur, nadat LVMH Galliano op straat zette wegens racistische uitlatingen.

Daags voor het defilé van Dior in Parijs komt er allesbehalve sleet op de geruchtenmolen. Zo meldde Hintmag.com gisteren dat Simons tegen de verwachtingen in toch niet naar Dior gaat. Dior CEO Sidney Toledano zou gestruikeld zijn over de salariseisen van Simons en vervolgens een overeenkomst gesloten hebben met Bill Gayten, de voormalige assistent van Galliano. Volgens deze versie blijft Gayten nog minstens zes seizoenen bij Dior – een anti-climax na wat stilaan op het langst lopende feuilleton uit de modegeschiedenis begint te lijken.

Haider Ackermann

Fashionista.com kwam vandaag met een andere mogelijkheid op de proppen. Volgens de modeblog gaat de job bij Dior naar Haider Ackermann, waarbij de site zich baseert op een anonieme bron in de omgeving van het modehuis. De in Antwerpen gevestigde ontwerper zou gisteren bloemen ontvangen hebben van het modehuis en reeds op zoek zijn naar een assistent die hem naar Dior kan vergezellen.

Het bericht werd vrijwel meteen overgenomen door de Britse Vogue en leidt nu een eigen leven op Twitter. Lees: eigenlijk weten we helemaal niets, maar ondertussen heeft iedereen het er toch maar over. Het lijkt een kwestie van tijd voor iemand zich aan een telefoontap waagt ten huize LVMH, het moederbedrijf van Dior.

Haidermann is een vertrouwd gezicht bij het Franse modehuis: hij liep er stage onder Galliano en noemde de ervaring later “de beste opleiding ooit.” Wie de komende uren in Parijs vertoeft en de ontwerper in een vijfsterrenrestaurant of aan een champagnebar betrapt, mag het ons altijd laten weten – anonimiteit gegarandeerd.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content