GQ Australië kiest voor plus-size

© Twitter

Robyn Lawley is de Girl Of The Week op de website van GQ Australia. Het Australische model wordt gecategoriseerd onder de term ‘plus-size’, al opteert het mannenblad voor het adjectief ‘hot’.

Robyn Lawley is de Girl Of The Week op de website van GQ Australia. Het Australische model wordt gecategoriseerd onder de term ‘plus-size’, al opteert het mannenblad voor het adjectief ‘hot’. We willen natuurlijk niet te vroeg victorie kraaien, maar GQs keuze om Robyn Lawley naast vrouwen als Rosie Huntington-Whiteley en Mila Kunis te plaatsen, is een stap in de goede richting.

Schoonheid komt in alle vormen en maten

Ceri David, de hoofdredactrice van de Australische GQ, verduidelijkt haar keuze om Robyn in de spotlight te plaatsen: ‘Een van de eigenschappen van een gentleman is het aanvaarden en omarmen van iedereen. Dat kan dus Robyn Lawley zijn, maar ook Kate Moss of Rebel Wilson, wie ik echt een fantastisch en enorm succesvol persoon vind. Dat is waar wij voor staan.’ Ceri Davids statement sluit aan bij de oproep van heel wat mensen om voor meer variatie in lichaamsvormen te kiezen. ‘De meeste modellen hebben runwaymaten en zien er fantastisch uit op de catwalk, maar er is ruimte voor iedereen,’ vult David aan.

Goed in haar vel

In de Novembereditie van het mannenblad vertelt Lawley dat ze zich goed voelt in haar vel, ook al heeft ze andere maten dan de ‘standaardmodellen.’ ‘Ik heb grote heupen en een groot lichaam. Mijn maten zijn het dubbele, of zelfs driedubbele dan die van andere modellen – en ik omarm het,’ aldus het model. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content