Gisele Bündchen zoekt modellen in Braziliaanse sloppenwijken

© Reuters

De modellenwedstrijd moet het zelfvertrouwen van de inwoners van de beruchte favela’s een boost geven.

Het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen sponsort een modellenwedstrijd, genaamd Top CUFA. In de Favela’s, de beruchte Braziliaanse sloppenwijken, wordt op zoek gegaan naar jonge, talentvolle modellen. De organisatoren van de wedstrijd willen het zelfvertrouwen van de favelado’s, de inwoners van de sloppenwijken, een boost geven. De jury van de Top CUFA, Central Unica das Favelas, zal in elk van de 27 Braziliaanse staten één kandidate selecteren. In de laatste fase van de wedstrijd zullen de 27 finalistes strijden voor een eenjarig modellencontract. Ook ontvangt de winnares een jaar lang haarproducten van Pantène.

Gisele Bündchen werd 42 keer op rij afgewezen In Rio de Janeiro ontmoette Bündchen de eerste dertig beloftevolle kandidates. “Ik voel me erg vereerd dat ik de sponsor van dit project ben”, vertelde ze daar. Het Braziliaanse supermodel sprak de deelneemsters moed in door haar eigen verhaal met hen te delen. Toen ze op haar zeventiende naar Londen trok, werd ze 42 keer afgewezen vooraleer het 43e modellenbureau Bündchen uiteindelijk tekende. “Je moet je goede kant voor foto’s kennen … je moet goed in je vel zitten en heel veel doorzettingsvermogen hebben”, rondde Bündchen haar peptalk af.

Controverse rond multiraciale modellen Ondanks het nobele doel van de modellenwedstrijd, zou de Top CUFA ook heel wat controverse kunnen teweegbrengen. Net nu de raciale spanningen in Brazilië een hoogtepunt bereikten, is de meerderheid van de Top CUFA-deelneemster van multiraciale afkomst. “Bündchen’s aanwezigheid is belangrijk, ook al is ze blank. Ze is afkomstig uit Brazilië, een land met een grote raciale diversiteit, en ze is wereldwijd bekend”, vertelde deelneemster Rafaella Lemes aan AFP. In augustus of september zal de finale van de modellenwedstrijd plaatsvinden in Rio de Janeiro.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content