Gisele Bündchen opnieuw best betaalde model

Naar jaarlijkse gewoonte kwam Forbes Magazine opnieuw met de lijst van de best betaalde modellen ter wereld. Die eer ging opnieuw naar Victoria’s Secret topmodel Gisele Bündchen.

Naar jaarlijkse gewoonte kwam Forbes Magazine opnieuw met de lijst van de best betaalde modellen ter wereld. Die eer ging opnieuw naar Victoria’s Secret topmodel Gisele Bündchen, die van mei 2011 tot mei 2012, 45 miljoen dollar heeft verdiend.
Op de tweede plaats komt Kate Moss met 9,2 miljoen en op de derde plaats Natalia Vodianova met 8,6 miljoen. De top tien van best betaalde modellen verdienden samen net geen 100 miljoen dollar.

Net zoals vorig jaar gaat de eer naar de Braziliaanse schone, die op een jaar tijd 45 miljoen dollar heeft verdiend. Ondanks haar leeftijd – 31 is zo goed als gepensioneerd in de modewereld – wordt ze nog steeds beschouwd als een ongeëvenaarde kracht in de modellenindustrie. Haar inkomsten komen van modellenopdrachten en vele lucratieve deals met grote merken zoals Esprit, Pantene en Versace. Ze is ook aandeelhouder van Ipanema slippers en andere producten die haar naam dragen. Natuurlijk heeft haar positie als vrouw van populaire footballspeler Tom Brady ook bijgedragen tot haar celebritystatus.

Bündchen laat de concurrentie ver achter zich, zo volgt Kate Moss op de tweede plaats met 9,2 miljoen aan inkomsten. Ondanks een turbulent verleden met enkele foute vriendjes en een drugsschandaal, blijft ze nog steeds een mode-icoon. Ze is het gezicht van Longchamp, Mango, Rimmel en Vogue Eyewear en heeft een lucratieve deal met Topshop waarvoor ze zelf achter de tekentafel aan het werk ging.

De bronzen medaille gaat naar Natalia Vodianova, een Russisch model die vorig jaar 8,6 miljoen binnenhaalde. Zij is bekend van parfumreclames voor Guerlain en Calvin Klein. Het model ontwerpt ook lingerie voor Etam en schoenen voor Centro.

“De topmodellen van vandaag weerspiegelen de terugkeer naar natuurlijke schoonheid, en niet de ‘aparte’ schoonheid die we een tijdlang hebben gezien op de catwalk”, zegt David Bonnouvrier, chairman van DNA Models tegen WWD.

De Victoria’s Secret modellen doen het blijkbaar allemaal vrij goed. Zo vinden we Adriana Lima op de vierde plaats terug met 7,3 miljoen dollar. Naast haar modellenwerk als Victoria’s Secret Angel, heeft ze ook meegespeeld in twee Superbowl reclamespots. Dankzij haar meer mainstream aanpak, heeft ze nu ook meer facebook fans dan gelijk welk ander model.

Op nummer vijf vinden we het Nederlandse model Doutzen Kroes, die 6,9 miljoen verdiende, gevolg door Victoria’s Secret collega Alessandra Ambrosio met 6,6 miljoen. Miss Orlando Bloom – Miranda Kerr – haalde 4 miljoen binnen en op nummer acht volgt Lara Stone met 3,8 miljoen. Carolyn Murphy – het gezicht van onder andere Estée Lauder – staat op de negende plaats met 3,5 miljoen en Candice Swanepoel mag de top tien afsluiten met 3,1 miljoen aan inkomsten in het voorbije jaar. De 23-jarige van Zuid-Afrikaanse afkomst is ook meteen het jongste model in de lijst en zou volgend jaar wel eens serieuze concurrentie kunnen betekenen voor Bündchen.

Topmodellen zoals Heidi Klum – vorig jaar nog op een tweede plaats – of Tyra Banks komen niet voor in de lijst omdat ze eerder beschouwd worden als zakenvrouwen dan als modellen aangezien hun inkomsten niet louter meer afkomstig zijn van modellenwerk. Zo haalt Klum de meerderheid van haar inkomsten van de programma’s Project Runway en Germany’s Next Topmodel. (RDM)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content