Gisele Bundchen best betaalde model ter wereld

De Braziliaanse Gisele Bundchen, Duitse Heidi Klum en Britse Kate Moss zijn de best betaalde topmodellen.

Ondanks de recessie blijven topmodellen miljoenen dollars binnenrijven. De Braziliaanse Gisele Bundchen, Duitse Heidi Klum en Britse Kate Moss zijn nog altijd de grootste verdieners, zo blijkt uit de top tien van forbes.com.

De 29-jarige Bundchen is het best betaalde model ter wereld. Zij verdiende afgelopen jaar 25 miljoen dollar. Klum, 36 en moeder van vier, staat op een tweede plaats. Zij haalde vorig jaar 16 miljoen dollar binnen, onder meer dankzij haar tv-programma Project Runway. Op de derde plaats komt Kate Moss, eveneens 36. Zij verdiende in een jaar 9 miljoen dollar als model maar ook met haar eigen kledinglijn en parfum.

Ook vorig jaar voerden deze drie modellen te lijst van best verdienende modellen aan. En dat hebben ze eigenlijk te danken aan de recessie. Want door de onzekere economische tijden speelde de modeindustrie op veilig en hield het op de vertrouwde gezichten.

Ook de Braziliaanse Adriana Lima (28) en de Nederlandse Doutzen Kroes (25) deden het niet slecht met respectievelijk 7,5 en 6 miljoen dollar inkomsten in een jaar.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content