Gezond op maat van je DNA: week 3 van #betterbodybetterlife15

Koken doet Ilja deze week op maat van haar DNA, terwijl er ook goed nieuws is voor haar kuit: ze volgt kine bij M4teria en mag stilaan weer de benen trainen. Ondertussen schakelt personal trainer Domien een tempo hoger. “Mijn buik én billen opspannen terwijl ik me optrek aan een toestel en goed ademhaal? Auw!”

Maandag

“Vandaag start ik met een eitje met spinazie uit het receptenboekje van DNAfit. Dankzij deze analyse van mijn DNA heb ik nu een haarfijn beeld van al mijn gevoeligheden. Naast het feit dat ik blessuregevoelig ben, dat koffie mij een directe positieve kick geeft en dat mijn kracht en uithoudingsvermogen goed op elkaar zijn afgestemd (yes!), onthullen de resultaten dat ik mijn koolhydraten best zo laag mogelijk houd. Aangezien de DNA-test ook meegeeft op welke vitamines ik zwak scoor, ben ik deze week met mijn voedingssupplementen van Rainpharma begonnen, een handvol waaronder Daily Boost voor meer energie, een omega 3-complex. Erg benieuwd wat dat gaat doen met mijn lichaam.”

Gezond op maat van je DNA: week 3 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Na enkele afspraken en een zelfgemaakt slaatje met spinazie, fetakaas, tomaatjes en geroosterde dennenpitjes fiets ik 45 minuten bij M4ateria, gevolgd door een Raw Chocolate-proteïneshake van Rainpharma. Deze heb ik nu altijd bij voor na de trainingen, ik heb mijn lesje vorige week wel geleerd! En ik heb goed nieuws. Doordat ik nog altijd last heb van mijn spierscheur in mijn kuit, heb ik een afspraak met de in-house kinesist Carl Sanders. Lucky me, want zo hoef ik niet naar een andere locatie te rennen voor een afspraak!”

“Net zoals topsporters, krijg ik een kinesiotape. Een echt kunstwerk, in de vorm van een bloem. Maar het is vooral een fantastische ondersteuning! Samen met minder stekende pijn in de ochtend, ontneemt het belemmeringen in mijn bloedcirculatie en lymfeafvoer. ’s Avonds eet ik een minestronesoep boordevol groentjes en zonder pasta uiteraard! Mijn ‘Mighty Night’ supplement doet zijn werk, want ik slaap als een roos!”

Dinsdag

“Ik werk van thuis uit, waardoor het makkelijker dan anders is om mijn voedingsschema onder controle te houden. Hoewel ik dol ben op ochtendsporten, heb ik zin in de training deze middag. Gewichten optillen, chin-ups en pompen aan de bar zijn de oefeningen waar we ons vandaag vooral op concentreren! Maar we testen ook stilletjes aan mij beenkracht met squats en lichte stretchoefeningen. Top, dat komt goed! Na de training eet ik een energy bar van All Good.”

“Voldaan ga ik ’s avonds met een vriendin eten. Op het menu: carpaccio van roodbaars en een dorade met veel groentjes, zonder saus, zonder patatjes. Al ben ik wel schuldig aan 1 glas rode wijn. Maar hé, I’m human!”

Omelet met spinazie en gecrushte pizza crackers van All Good
Omelet met spinazie en gecrushte pizza crackers van All Good© IDW

Woensdag

“Geen training of cardio op het programma op woensdag, maar een kleipakking bij Aurelius in Schilde. Als ik naast het harde puffen en zweten in de gym centimeters en vocht verlies, heb ik dat vast en zeker ook aan deze behandeling te danken. De klei zorgt voor een grondige reiniging en ontgifting van het lichaam doordat het de afvalstoffen tussen mijn vetcellen elimineert. Van kop tot teen ingepakt, werk ik rustig mijn mails af. Shame on me, want van rust komt weinig in huis. Verder was ik heel blij dat ik een uurtje later naar het toilet kon. De vochtafdrijvende en ontzurende Water Relax-supplementen van Rainpharma doen duidelijk hun werk.”

Gezond op maat van je DNA: week 3 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Lunchen doe ik gezellig met de kids. Zij eten kroketjes en vers gemaakte appelmoes, ik eet de bulgur met broccoli, lente-ui en radijsjes uit mijn DNAfit-receptenboekje! Ik neem het wit van de kip, doe er citroen op, koriander, nootmuskaat, geroosterde pijnboompitjes, peper, zout en olijfolie. I truly enjoyed! Als avondmaal ben ik tevreden met een Raw Chocolate shake, samen met veel ijsblokjes en met de Macchiato van Alpro Soja! En echt sweet-moment.”

Donderdag

“Ik sta een beetje groompy op. Je hebt zo van die dagen dat alles fout loopt. Wel, vandaag is er zo een. Als ontbijt neem ik mango, banaan & aardbei gemixt met de Pecan & Cranberry granola van Floom, zonder zuivel. Met dank aan het helse verkeerd op de ring, heb ik voor een keer een goed excuus om te laat aan te komen bij M4teria. Gelukkig kon ik me met de opwarming – roeien – goed afreageren. Daarna maakt Domien voor mij een parcours klaar. Zeker de oefening voor mijn billen, waarbij ik op de grond lig, mijn heupen omhoog duw en mijn benen intrek en terug uitduw is loodzwaar! Als kers op de taart doen we planken. Dat was geen goed idee, want mijn armen zijn nog altijd verwond door de reeksen vorige week. Na 1 uur en 15 minuten klokt Domien af. Oef!”

In actie met Domien en gekleed in Only Play
In actie met Domien en gekleed in Only Play© IDW

“Helemaal afgemat rush ik naar een meeting, waar ik rucola met kerstomaatjes, olijfolie, peper, zout en granola van quinoa van La Favo op mijn lichte salade strooi! Een echte aanrader! ’s Avonds staat er een perspresentatie, een vernissage en een etentje met vrienden op het programma! Ik weiger de champagne en de wijn maar eens op restaurant slaat de verleiding toe. Ik bestel een glaasje champagne dat smaakte zo goed! Wel kies ik mijn momenten uit en ga ik er heel bewust mee om! Doordat ik er meer van geniet, spoel ik dat schuldgevoel zo weg. De rest van mijn bestellingen wel light en healthy: een carpaccio van tomaten met grijze garnaaltjes, gevolgd door een gegrilde kreeft.”

Vrijdag

“Vanochtend ontbijt ik samen met mijn boys. Zij eten een boterhammetje met zelfgemaakte choco van oma en mama had zin in een zout ontbijt. Gaan de wok in: gegrilde pijnboompitten, spinazie in kokosolie (mijn nieuwe verslaving!), kerstomaatjes en verse fetakaas. Precies 4 minuten later was mijn ontbijt klaar. Goed nieuws, want de combinatie tussen mijn werk, gezin en nieuwe gezonde levensstijl wordt steeds moeilijker en moeilijker nu het nieuwe stylingseizoen start. Verder drink ik rooibosthee met verse appelsien.”

“Nadat ik met de jongens naar school ren, zet ik koers naar Aurelius voor een kaneelpakking. Deze duurt 35 minuten en pakt mijn probleemzones aan. Deze rustige ochtend heeft duidelijk een effect op mij, want ik kom – in primeur – op tijd aan bij M4teria. Mijn man staan al zwetend tegen de muur, die had net een hevige sessie achter de rug! Great, ik moet nog beginnen. Nieuw voor mij zijn squats met mijn gezicht naar de muur, ideaal voor mijn houding, en trainen we mijn benen met minibands. Tussen de pijn door, besef ik me hoe belachelijk dat oogt in de spiegel. Toch is er van lachen weinig sprake, want Domien let heel hard op de controle van de bewegingen. En hoe meer controle, hoe meer pijn ik heb.”

“Op naar mijn favoriete toestel voor de pull-ups. ‘Mijn buik én billen opspannen terwijl ik me optrek aan een toestel en goed ademhaal? Domien, dat lukt me niet’, schreeuw ik uit. Jammer genoeg sluit Domien geen compromissen. En wanneer hij merkt dat ik bij het uitvoeren van de oefening stiekem naar de televisie kijkt, is het voor hem genoeg. Grappend past hij mijn gewicht aan. Die goede film was plots history. De rest van de zonnige dag lukt het me om gezond te eten en geen alcohol te drinken. Bravo Ilja!”

Zaterdag

“We brengen het weekend aan zee door en onderweg naar de bakker was ik jaloers op de twee joggers die ik voorbij zag lopen. Want ik wil de complete belevenis van de challenge en ik – tegen mijn eigen verwachtingen in – mis ik het lopen dat ik zo mooi had opgebouwd. Gezien zwemmen geen optie met de tape om mijn kuit en fietsen met een koersfiets niets voor mij is, besluit ik de oefeningen te doen die ik van Domien heb meegekregen. Basisoefeningen met rekkers voor mijn schouders en bovenrug, hoge planken met beenoefeningen, squats, lunges en stretchen, en dat 45 minuten lang.”

Hard times bij bakkerij Lukas in Knokke. Zo lekker, maar ik heb er geen genomen.
Hard times bij bakkerij Lukas in Knokke. Zo lekker, maar ik heb er geen genomen.© IDW

Zondag

“Zondag, rustdag. Ik sport vijf keer in de week, geen zeven. Wel ben ik benieuwd voor volgende week, want ik ga een week naar de Maldiven. Domien heeft een heel programma voor me klaar, waarvan ik benieuwd ben of ik het alleen zal volhouden. Gelukkig heb ik deze week veel geleerd. Dat de trainingen mijn spieren ontwaken bijvoorbeeld, waardoor ik -meer dan in het begin – na een uurtje trainen nog zin heb om door te gaan. En dat je met een sterke mindset ver komt. Keep in touch Domien!”

Carl Sanders, Preventive Health Coach bij M4teria, gaf zes gezonde tips aan Knack Weekend.

Doe mee met de #betterbodybetterlife15 challenge

Deze week: squats

Volg personal trainer Domien Van Rompaey op Facebook en Instagram en ontdek zijn introfilmpje en eerste uitdaging. Volg de instructies en post je eigen foto’s of filmpjes. Succes!

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op www.weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

(Sofie De Niet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content