Getest: sportbeha’s in alle vormen en kleuren

69 euro © Chantelle

Dat een goede sportbeha belangrijk is, weet je al. Het juiste exemplaar vinden, is echter een ander paar mouwen. De queeste naar de perfecte beha is uiteraard voor iedereen anders (want geen twee borsten zijn dezelfde), maar wij testten toch enkele exemplaren uit en geven je graag enkele ideeën.

Chantelle

De sportbeha van Chantelle ziet er al veelbelovend uit wanneer hij uit de verpakking komt. Die eerste indruk wordt overigens helemaal waargemaakt: dit is een sportbeha die zit als een harnas. Als je een fantasylover en een tikje geeky bent, maar een echt vrouwenharnas (jep, dat bestaat) toch een brug te ver vindt, kan je deze sportbeha van Chantelle als waardig equivalent gebruiken.

Geen greintje borstbeweging te bespeuren, zelfs niet tijdens het enthousiastere springwerk. Uiteraard zweet ik me tijdens een loopsessie de pleuris, maar de beha voelt nooit plakkerig aan. Dit exemplaar heeft als enige in de test beugels en dat blijkt toch een kwestie van smaak te zijn. You hate it or you love it, maar wie er van houdt, kan voor 69 euro een exemplaar aan haar ondergoedlade toevoegen.

Björn Börg

Aha! Eindelijk een sportbeha met een print! Het exemplaar van Björn Börg is er het levende bewijs van dat de sportkledijsector zichzelf aan het heruitvinden is. Het streepje kleur en de etnische print weten ons dan ook te bekoren. That is: als je op zoek bent naar een beha om naar de yogales te gaan of om een andere sport te beoefenen waarbij er niet te veel gewiebel komt kijken.

Een natuurliefhebbende redactrice testte hem uit tijdens een intensief wandelweekend en daar deed hij zijn ding perfect. Zweet werd optimaal gedraineerd en er schudde niets ongewenst heen en weer. Voor 45,99 euro kan jij er ook mee gaan trekken.

Getest: sportbeha's in alle vormen en kleuren
© Björn Börg

Undiz

De sportbeha van Undiz zorgt voor verdeeldheid op de redactie. De klimster onder ons was laaiend enthousiast over de steun die het ding biedt en over het mooie kantwerk. Een loper en fitnesser daarentegen gingen wel akkoord met het schoonheidsargument, maar gaven de beha een lage steunfactor en bovendien vond het zweet bij hen geen uitweg. Tenslotte kregen deze twee dames het ding niet uit zonder externe hulp – iets waar de klimster in het gezelschap dan weer geen moeite mee had.

Verdict: De Undiz-sportbeha is geschikt voor low impact-sporten en voor mensen met een smalle rug (of behulpzaam sportmaatje). Voor de prijs hoef je het alleszins niet te laten, want het vrolijke stuk textiel kost je maar 19,95 euro.

Getest: sportbeha's in alle vormen en kleuren
© Undiz

Hunkemöller

Hunkemöller heeft drie verschillende soorten sportbeha’s, verdeeld op basis van intensiviteit. Voor deze test kozen we de medium impact en gingen er een toertje mee joggen op een laag tempo (eerlijk: meer dan dat kan deze redactrice niet aan). De beha doorstond de test met glans en bleek eigenlijk ook nog eens op een simpele manier erg mooi te zijn. Er is wel enige oefening vereist om de bijna in de stof geïntegreerde rugsluiting onder de knie te krijgen. Een degelijke sportbeha, en dat al voor 32,99 euro.

Getest: sportbeha's in alle vormen en kleuren
© Hunkemüller

Anita

Het uitgangspunt van dit sportbeha-onderzoek was dat sportbh’s niet altijd saai wit of zwart moeten zijn. Toch hebben we ook deze van Anita getest, die er – toegegeven – uitziet alsof ze rechtstreeks uit de lingerieschuif van je bomma komt. Maar daar stopt het gelukkig niet. Want de Anita zit als gegoten.

De schouderbandjes zijn aanpasbaar aan de voorkant en daarvoor gebruikten de ontwerpers een steviger systeem dan het typische schuivertje. Ook over de rest van het materiaal is diep nagedacht: het ademt en geeft nergens wrijving. De Anita is dan misschien wel het minst hippe eendje in deze selectie, net als die zwaan uit het bekende verhaal heeft ze meer te bieden dan op het eerste zicht lijkt. Voor 62,95 euro kan je zelf het verschil voelen en kan je ook een zwarte of felblauwe versie aanschaffen.

Getest: sportbeha's in alle vormen en kleuren
© Anita

Falke

Met een reputatie van ‘De Rolls Royce onder de kousenbroeken’ was de nieuwsgierigheid naar een sportbeha van Falke gewekt. Wat we in handen krijgen, is een robuust exemplaar met dubbele bandjes en een ritssluiting aan de voorkant. Wat de beha inboet aan elegantie, wint ze aan comfort: hoe je ook draait of keert tijdens een sportsessie, the ladies blijven tevreden. Deze sportbeha is verkrijgbaar voor 69,95 euro.

Getest: sportbeha's in alle vormen en kleuren
© Falke

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content