Getest: Infraligne – infrarood afslanken

© Infraligne

Onze redactrice testte infraligne, de veelgeprezen afslankmethode waarbij je door middel van oefeningen in een infraroodcabine ettelijke centimeters zou kunnen verliezen.

Hoe werkt het?

Infraligne steunt op een reeks aangepaste oefeningen in een infraroodcabine. Deze stralen zouden doordringen tot in de vetlaag onder de huid en zorgen voor een betere stofwisseling zodat je lichaam afvalstoffen sneller afvoert. Ook je bloedsomloop zou erdoor verbeteren, je spieren worden veel elastischer en het zou ook wonderen doen voor cellulitis

De oefeningen voer je uit onder begeleiding van een bewegingscoach en zijn volledig afgestemd op jouw lichaam: op welke zones wil je focussen? Heb je last van een bepaalde blessure of krijg je snel lage rugpijn? Hier wordt allemaal rekening mee gehouden zodat je optimaal kan bewegen.

Deze bewegingen gaan hand in hand met een gezonde voeding onder begeleiding van een diëtiste. Je probeert gevarieerd en evenwichtig te eten en schrijft al je maaltijden op in een eetdagboek. Wie wil kan tips, tricks en gezonde recepten verkrijgen.

Mijn ervaring:

Voor ik ook maar een teen in zo’n infraroodcabine mag zetten word ik onderworpen aan een grondig intakegesprek. Wat wil ik bereiken met infraligne, wat is mijn dieetgeschiedenis, heb ik bepaalde allergieën of blessures, … Na een dik kwartiertje kent mijn begeleidster me allicht beter dan ik mezelf ken. Al deze vragen zijn trouwens niet om uit te maken of infraligne wel geschikt voor me is, want de methode werkt voor iedereen – ongeacht leeftijd of fitheidsniveau.

Figuuranalyse

Na het gesprek wordt er een figuuranalyse gedaan waarbij mijn gewicht en vetpercentage genoteerd worden en mijn lichaam op negen plaatsen gemeten wordt. Slik. Dit is niet mijn meest favoriete onderdeel, maar mijn begeleidster -de schat- zegt me dat het allemaal wel meevalt. Ik heb een gezond gewicht maar belangrijker: een gezond vetpercentage en de centimeters die ik zal verliezen zullen vooral op mijn heupen liggen. Hoera! Ik heb immers al heel wat diëten uitgeprobeerd en sport drie keer per week, maar op die plek blijf ik hardnekkig vet stockeren. Dat klinkt dus veelbelovend. Na mijn conditie en metabolisme geanalyseerd te hebben krijg ik te horen dat ik na twintig beurten zo’n 26 centimeter over heel mijn lichaam zou kunnen kwijtspelen, met een garantie dat ik er zeker 13 zal verliezen. Muziek in mijn oren!

Ik krijg nog een voedingsdagboek en wat eettips mee naar huis, al zijn deze zeker niet om van achterover te vallen. Infraligne is immers geen dieet – verwacht je dus niet aan proteïneshakes – maar focust op gezonde, evenwichtige maaltijden waarin brood, aardappelen en een glas wijn heus wel eens een plaatsje krijgen.

Getest: Infraligne - infrarood afslanken
© Infraligne

De oefeningen

De volgende dag stap ik dan eindelijk in een infraroodcabine, een soort cocon van 38 graden waarin met kabels enkele gewichtjes van 1,5 kilo bevestigd zijn die sommige oefeningen wat intenser kunnen maken. Ik word van begin tot einde begeleid door een bewegingscoach die nauwlettend in de gaten hou dat ik de oefeningen correct uitvoer en mijn schouders niet belast. Kijken bij de buren heeft niet veel zin, want iedereen ligt er met een verschillend trainingsprogramma. Al na de eerste work-out voelde ik me overtuigd door de methode: het voelt zo persoonlijk dat het niet anders kàn dan werken. Na een aantal sessies merk ik ook al duidelijk verschil aan mijn huid, die veel strakker en gladder aanvoelt. Ook krijg ik in mijn eetdagboek, dat elke sessie wordt nagekeken, enkele handige tips mee en zie ik mijn probleem zwart (nugoed: inktblauw) op wit: regelmaat!

En laat dat nu net het grootste probleem zijn in mijn job. Zeker toen ik met infraligne begon was mijn leven een puinhoop van nachten doorwerken, een persreis en een persoonlijke reis. De voedings- en bewegingsconsulentes moesten dus roeien met de riemen die ik hen onbaatzuchtig in de schoot had geworpen en eerlijk gezegd hield ik mijn hart vast toen ik gisteren, na vijf sessies, opnieuw gemeten werd…

Het resultaat

Wonderbaarlijk genoeg was ik bijgekomen noch afgevallen desondanks enkele behoorlijke schranspartijen. Bovendien was ik over mijn hele lichaam al vijf centimeter kwijt, waaronder ook aan mijn heupen. Daarnaast genoot ik nog steeds van een strakke huid en merkte ik dat de overgang van mijn dijbeen naar mijn heup iets glooiender en minder hobbelig werd. Zo’n goed resultaat na zo’n drie woelige, met alcohol en midnight snacks overgoten weken? Chapeau. Ik blijf infraligne dus zeker voortdoen, omdat ik me alleen maar kan voorstellen wat voor resultaat de oefeningen op mij zullen hebben wanneer ik wél netjes twee keer in de week mijn oefeningen kom afwerken en mijn voeding- en alcoholinname wat meer onder controle hou. Jeansbroek van drie jaar geleden, here I come!

Getest: Infraligne - infrarood afslanken
© Infraligne

Zelf infraligne proberen? Doe mee aan onze wedstrijd en win een tienbeurtenkaart! www.infraligne.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content