Getest: Gezwind door de lucht vliegen dankzij AcroYoga

© -

AcroYoga is de nieuwste trend binnen de yogascene en waait stilaan ook over naar België. Beroemde fans van de sport zijn Lena Dunham en Giselle Bundchen. Zin om het uit te proberen, maar twijfelachtig over uw eigen kunnen? Geen nood, wij testten AcroYoga voor u uit.

Ken je dat, ergens zeer enthousiast ‘ja’ op zeggen alvorens te onderzoeken waar je nu precies ‘ja’ op hebt gezegd? Het overkwam uw reporters. Toen we foto’s en video’s van AcroYoga onder onze neus kregen, bekroop het angstzweet ons. Wij zijn immers simpele journalisten met een zittende job, geen circusartiesten die dag in dag uit acrobatentoeren uitvoeren. Dat uw twee proefkonijnen ook nog eens tot de meer onhandige medemensen behoren en ezels het nakijken geven door zich gemiddeld vijf maal aan dezelfde steen te stoten, zorgde voor twijfel: ‘Gaan we dit wel aankunnen?’

We leven in een wereld waarin de meeste mensen vooral in contact zijn via gsm en computer. AcroYoga biedt een alternatief om dichter bij elkaar te komen.

Weg met dat computerscherm

Een AcroYogasessie is niet alleen een workout, maar zorgt ook voor rust in het hoofd, betere communicatie en een hechte band tussen de deelnemende partijen. Ideaal om een lange werkdag achter ons te laten dus. Yoga-instructeur en rolfer Bart Adins verwelkomt ons vol enthousiasme voor een introductie in deze nieuwe trendsport.

‘We leven in een wereld waarin de meeste mensen vooral in contact zijn via gsm en computer. AcroYoga biedt een alternatief om dichter bij elkaar te komen,’ legt Bart uit. ‘AcroYoga combineert 3 traditionele disciplines: yoga, acrobatiek en thaise massage.’ Ook licht hij toe dat het minder moeilijk is dan het eruitziet. ‘Toegeven: het ziet er uitdagend uit, maar met de juiste instelling kunnen de meeste mensen meteen aan de slag.’ Het is ideaal voor yogi die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of mensen die in gewone yoga missen om samen te werken en actiever te bewegen.

Toegeven: het ziet er uitdagend uit, maar met de juiste instelling kunnen de meeste mensen meteen aan de slag.

Aan de slag

In het begin van de les warmen de deelnemers zich op door middel van traditionele yoga of actieve spelletjes. Hierna volgt het deel waarbij een base zich met de rug op de grond legt, een vlieger de lucht in gaat met behulp van de armen en benen van de base en de spotter goed oplet en zorgt dat de vlieger terug veilig wordt neergezet. Na het actieve vlieggedeelte koelen we weer af dankzij therapeutisch vliegen of een thaise massage.

Geen een keer stortten we neer en de vooruitgang voelde aan als kleine overwinningen.

Wij kozen voor een rustig begin met een korte yogasessie. Na de opwarming gingen we dan echt aan de slag. Mits het nodige gegiechel – ja, uw reporters zijn niet altijd doodserieus en zelfzeker – leerden we de basistechnieken van AcroYoga aan. De geruststellende woorden van Bart loodsten ons gezwind door de sessie. Geen een keer stortten we neer en de vooruitgang voelde aan als kleine overwinningen. Het is belangrijk dat de base, vlieger en spotter elkaar vertrouwen en doelgericht communiceren. Op die manier kan je niks overkomen, behalve dat je echt het gevoel krijgt dat je vliegt. ‘I believe I can fly,’ was voor de rest van de avond onze leuze.

Zelf zin gekregen in een AcroYogales? Surf dan als de bliksem naar belgiumrolfing.com, klik op de tab AcroYoga en noteer de data in jullie agenda’s. Het enige wat je nodig hebt is een sportieve outfit en zin om iets nieuws te leren. Een vliegpartner of ervaring is niet noodzakelijk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content