George Clooney schrijft vlammende reactie op leugenachtige artikels Daily Mail

© Reuters

Het zit er bovenarms op tussen de Amerikaanse acteur en de Britse krant The Daily Mail. De krant publiceerde artikels, gebaseerd op verzinsels, over zijn nakende huwelijk die gebaseerd waren op verzinsels. Clooney trekt nu van leer in een opiniestuk dat hij schreef voor USA Today.

Het zit er bovenarms op tussen de Amerikaanse acteur en de Britse krant The Daily Mail. De krant publiceerde artikels, gebaseerd op verzinsels, over zijn nakende huwelijk die gebaseerd waren op verzinsels. Clooney trekt nu van leer in een opiniestuk dat hij schreef voor USA Today. ‘De moeder van Amal Alamuddin is volledig gekant tegen het huwelijk om religieuze redenen. Dat omwille van haar geloof trouwen met iemand die dat geloof niet aanhangt, volgens de legende haar dood kan betekenen.’ Dit soort uitspraken werden de voorbije weken gedaan in The Daily Mail. Volledig uit de lucht gegrepen, schrijft George Clooney in zijn artikel.

‘Ik reageer zelden op artikels in tabloids, maar nu raken deze uitspraken aan het welzijn van de mensen rondom mij’, gaat hij van start. ‘De moeder van Amal staat volledig achter het huwelijk en is bovendien geen volgelinge van het geloof dat the Daily Mail beweert. Ze bazuint ook niet overal rond dat ze ertegen is.’

George Clooney maakte bovendien ook nog enkele andere beweringen met de grond gelijk. Dat hij gouverneur van CaliforniĆ« wilde worden, dat hij wilde trouwen in de decors van Downton Abbey. Allemaal onzin. Hij sloot zijn artikel af met een sneer. ‘ The Daily Mail bewijst hier voor de zoveelste keer mee dat feiten geen rol spelen in de artikels die ze verzinnen.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content