De woonbonus zal behouden worden in zijn huidige vorm tot 2015. Dat schrijven verschillende media.

Het was vooral de Vlaamse Confederatie Bouw die erop aandrong om binnen de huidige zeer onzekere woningbouwconjunctuur geen onzekerheid te laten ontstaan. De VBC vreesde dat het systeem van de woonbonus in twee fases zou worden gewijzigd: in een eerste fase zou de federale regering het huidige systeem van de belastingaftrek omvormen tot een systeem van belastingvermindering van 45% en in een tweede fase zou de Vlaamse regering het systeem verder kunnen aanpassen.

Maar de federale regering is het VBC gevolgd en heeft beslist om de woonbonus niet te veranderen tot 2015. Door deze beslissing kan de wijzigingen in de regelgeving op de woonbonus in een keer gebeuren. Dit heeft een vergemakkelijking ten gevolge op vlak van communicatie. Bovendien zal het de onzekerheid op de bouwmarkt ook met een groot stuk verminderen.

De wijziging zal toegepast worden op leningen die afgesloten worden vanaf 1 januari 2015. Dat betekent dat kandidaat-bouwers nog twee jaar van de voordelen van de woonbonus kunnen genieten. VBC raadt hen dan ook aan niet langer te wachten met de realisatie van hun bouwplannen.

(LVR)

De woonbonus zal behouden worden in zijn huidige vorm tot 2015. Dat schrijven verschillende media. Het was vooral de Vlaamse Confederatie Bouw die erop aandrong om binnen de huidige zeer onzekere woningbouwconjunctuur geen onzekerheid te laten ontstaan. De VBC vreesde dat het systeem van de woonbonus in twee fases zou worden gewijzigd: in een eerste fase zou de federale regering het huidige systeem van de belastingaftrek omvormen tot een systeem van belastingvermindering van 45% en in een tweede fase zou de Vlaamse regering het systeem verder kunnen aanpassen. Maar de federale regering is het VBC gevolgd en heeft beslist om de woonbonus niet te veranderen tot 2015. Door deze beslissing kan de wijzigingen in de regelgeving op de woonbonus in een keer gebeuren. Dit heeft een vergemakkelijking ten gevolge op vlak van communicatie. Bovendien zal het de onzekerheid op de bouwmarkt ook met een groot stuk verminderen. De wijziging zal toegepast worden op leningen die afgesloten worden vanaf 1 januari 2015. Dat betekent dat kandidaat-bouwers nog twee jaar van de voordelen van de woonbonus kunnen genieten. VBC raadt hen dan ook aan niet langer te wachten met de realisatie van hun bouwplannen. (LVR)