Gaat Raf Simons naar Dior?

De Belgische Raf Simons zou op het punt staan John Galliano op te volgen bij Dior.

Niet Marc Jacobs maar de Belg Raf Simons zou de opvolger worden van John Galliano bij het Franse modehuis Christian Dior. Dat meldt het modevakblad Women’s Wear Daily vandaag op zijn website.

Bronnen uit de modesector melden dat de deal tussen Dior en de ontwerper Raf Simons (43) bijna rond is. Het contract is nog niet getekend, omdat er nog onderhandeld wordt over enkele belangrijke knelpunten.

In de eerste plaats over de datum waarop Simons zijn taak als artistiek directeur van Dior zou opnemen. De Belg is sinds 2005 artistiek directeur van het Italiaanse modehuis Jil Sander en zou dat contract onlangs voor onbepaalde duur hebben verlengd. Bovendien zou het voor Simons bijna onmogelijk zijn om nog een pret-à-portercollectie te ontwerpen voor de Parijse modeweek in maart, en al zeker geen haute-couturecollectie voor januari.

Raf Simons wordt mogelijk de opvolger van John Galliano, die in februari werd gearresteerd en later veroordeeld voor antisemitische uitspraken. Hij werd onmiddellijk aan de deur gezet door Dior en ad interim vervangen door het hoofd van de designstudio, Bill Gaytten.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content