Foto

Twee dagen lang kun je op het Brouckèreplein kennismaken met de Koreaanse cultuur en vooral genieten van de Koreaanse streetfood. Daar vinden momenteel de Korean Culture Days plaats, ter ere van de 120ste verjaardag van de diplomatische relaties tussen Zuid-Korea en België.

Minstens 5.000 mensen hebben hun huizen verlaten na de vulkaanuitbarsting, die zondag in het zuiden van het Canarische Eiland La Palma plaatsvond. Onder de geëvacueerden bevonden zich zondagnamiddag al minstens 500 toeristen. Dat hebben lokale media gemeld. De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft snelle hulp beloofd. 'De burgers van het eiland kunnen gerust zijn, want de staat beschikt over voldoende middelen en personeel', aldus Sanchez.

Ieder jaar maakt de The Economist Intelligence Unit een overzicht van de veiligste steden in de wereld. Door de coronapandemie ziet de top tien er dit jaar heel anders uit dan de vorige jaren.

Het lijkt er sterk op dat het thuiskantoor ook post-corona een blijver is. In het boek Where.We.Work bundelt designjournalist An Bogaerts de mooiste thuiswerkplekken van over de hele wereld. Van klein tot groot, van strak tot rommelig: zo lang dit improvisatiekantoor maar inspireert en motiveert. Een voorsmaakje.