Gewicht willen verliezen, het is een obsessie die onze wereld al decennia in de ban houdt.

In de jaren zestig ging het boek "Debbie Drake's Easy Way to Perfect Figure and Glowing Health" vlotjes over de toonbanken, een papieren bundeling vol tips van de illustere, met wespentaille uitgeruste Debbie Drake die vrouwen voorschreef hoe ze de slanke, "betere" versie van zichzelf konden zijn.

Awful Library Books
© Awful Library Books

Debbie gaat daar behoorlijk ver in. Dat jukbeenderen bestaan uit bot en genen betwist deze Amerikaanse: je kan immers zelf je kaak- en jukbeenlijn veranderen door de Jaw Twist, en wanneer je dan toch bezig bent zuig je best ook even al het vet uit je wangen via de Cheek Reducer, een soort duckface avant la lettre.

Awful Library Books
© Awful Library Books

Maar waarom zou je stoppen bij een slank gezicht en een getraind lichaam? Een Echte Vrouw heeft volgens Drake ook gezonde, glanzend lange lokken. Gezegend met miezerig muizenpluis? Geen nood, ook dààr heeft Debbie Downe- sorry- Drake een oplossing voor!

Wie geen genoeg kan krijgen van Debbie's tips kan altijd beroep doen op haar luisterboek "Look Good! Feel Great! and How to Keep Your Husband Happy" (Jup, zo heet het echt) of op haar eigen tv-show.

Spoiler: de oefeningen die ze hierboven uitlegt zijn redelijk standard, maar vergeet vooral niet om ze op zaterdag en zondag uit te voeren, want dan ben je na het weekend tenminste eens niet bijgekomen. Okee Debbie!

Gewicht willen verliezen, het is een obsessie die onze wereld al decennia in de ban houdt. In de jaren zestig ging het boek "Debbie Drake's Easy Way to Perfect Figure and Glowing Health" vlotjes over de toonbanken, een papieren bundeling vol tips van de illustere, met wespentaille uitgeruste Debbie Drake die vrouwen voorschreef hoe ze de slanke, "betere" versie van zichzelf konden zijn. Wie geen genoeg kan krijgen van Debbie's tips kan altijd beroep doen op haar luisterboek "Look Good! Feel Great! and How to Keep Your Husband Happy" (Jup, zo heet het echt) of op haar eigen tv-show. Spoiler: de oefeningen die ze hierboven uitlegt zijn redelijk standard, maar vergeet vooral niet om ze op zaterdag en zondag uit te voeren, want dan ben je na het weekend tenminste eens niet bijgekomen. Okee Debbie!