De berg

Is dit de gemakkelijkste yogapose die er is? Dat lijkt misschien wel zo, want eigenlijk komt het neer op: rechtstaan. Maar zoals Adriene in dit onderstaand filmpje uitlegt, komt er veel meer bij kijken. Het begint allemaal bij je gelijk gewicht verdelen over elk stuk van je voeten. Je vindt dit waarschijnlijk evident klinken, maar geloof ons maar: een groot deel van de tijd sta je niet helemaal recht.

De kat

Een extra dosis energie nodig? De kat kan je helpen. Ook wanneer je rugspieren een uitgebreide stretchsessie kunnen gebruiken, is deze pose ideaal.

De driehoek

Deze pose vraagt al iets meer lenigheid, maar uiteraard hoef je het nog niet meteen even kaarsrecht te kunnen als yogalerares Esther hieronder.

De neerwaartse hond

Rechte benen, een rechte rug en rechte armen: dat is het einddoel bij de neerwaartse hond. Je hebt echter geen enkele reden tot paniek als dat jou nog niet onmiddellijk lukt. Blijven oefenen is de sleutel tot succes!

Het kind

Een yogasessie eindigt steevast met de meest simpele pose die er is. Het is dan ook een oefening waarbij relaxatie centraal staat.

(EK)

Is dit de gemakkelijkste yogapose die er is? Dat lijkt misschien wel zo, want eigenlijk komt het neer op: rechtstaan. Maar zoals Adriene in dit onderstaand filmpje uitlegt, komt er veel meer bij kijken. Het begint allemaal bij je gelijk gewicht verdelen over elk stuk van je voeten. Je vindt dit waarschijnlijk evident klinken, maar geloof ons maar: een groot deel van de tijd sta je niet helemaal recht. Een extra dosis energie nodig? De kat kan je helpen. Ook wanneer je rugspieren een uitgebreide stretchsessie kunnen gebruiken, is deze pose ideaal.Deze pose vraagt al iets meer lenigheid, maar uiteraard hoef je het nog niet meteen even kaarsrecht te kunnen als yogalerares Esther hieronder.Rechte benen, een rechte rug en rechte armen: dat is het einddoel bij de neerwaartse hond. Je hebt echter geen enkele reden tot paniek als dat jou nog niet onmiddellijk lukt. Blijven oefenen is de sleutel tot succes!Een yogasessie eindigt steevast met de meest simpele pose die er is. Het is dan ook een oefening waarbij relaxatie centraal staat. (EK)