De fitnessbal dient om je stabiliteit te verbeteren - dat was je zeker al wel opgevallen - maar ze maken ook je doordeweekse krachtoefeningen een tikje uitdagender. Door je push-ups, squats en planks op een onstabiel oppervlak uit te oefenen moeten je spieren meer werk verrichten, waardoor je dus eigenlijk dubbel zoveel gesport hebt dan wanneer je de oefening gewoon op je matje had uitgevoerd. Bovendien zijn deze rubberen kameraden een perfecte partner voor mensen die niet te veel druk op hun rug willen uitoefenen tijdens het uitvoeren van oefeningen waarvoor je normaal plat op de grond moet liggen.

Greatist heeft een geweldige lijst met duidelijke oefeningen die je kan uitvoeren met behulp van de fitnessbal.

Belangrijk: let erop dat je geen te grote of te kleine bal neemt (ja, daar bestaan maten in!): ga zitten op de bal met je voeten op de grond en kijk of je heupen en knieën zich in een rechte hoek met de vloer, en je dijen parallel met de vloer bevinden.

De fitnessbal dient om je stabiliteit te verbeteren - dat was je zeker al wel opgevallen - maar ze maken ook je doordeweekse krachtoefeningen een tikje uitdagender. Door je push-ups, squats en planks op een onstabiel oppervlak uit te oefenen moeten je spieren meer werk verrichten, waardoor je dus eigenlijk dubbel zoveel gesport hebt dan wanneer je de oefening gewoon op je matje had uitgevoerd. Bovendien zijn deze rubberen kameraden een perfecte partner voor mensen die niet te veel druk op hun rug willen uitoefenen tijdens het uitvoeren van oefeningen waarvoor je normaal plat op de grond moet liggen. Greatist heeft een geweldige lijst met duidelijke oefeningen die je kan uitvoeren met behulp van de fitnessbal.Belangrijk: let erop dat je geen te grote of te kleine bal neemt (ja, daar bestaan maten in!): ga zitten op de bal met je voeten op de grond en kijk of je heupen en knieën zich in een rechte hoek met de vloer, en je dijen parallel met de vloer bevinden.