Facelift met bijengif: het geheim van Camilla

© epa

Camilla Parker-Bowles blijkt organische facelifts met bijengif te ondergaan.

De hertogin van Cornwall, beter bekend als Camilla Parker-Bowles, heeft op haar 63ste natuurlijk lang geen gladde huid meer. Veel tijd in de zon en jaren van roken hebben hun sporen nagelaten. Maar volgens aandachtige observeerders gaat ze er met de jaren merkelijk jonger uitzien. Gisteren werd het mysterie opgelost. Camilla blijkt ‘organische facelifts’ te ondergaan.

Camilla brengt regelmatig een bezoekje aan huidexperte Deborah Mitchell, zo gaf haar woordvoerder toe aan de Britse krant The Daily Mail, zonder in detail te treden over wat ze er precies gaat doen. Mitchell maakte haar handelsmerk van bijengif als alternatief voor botox. Ze heeft een schoonheidssalon in Shropshire en werkt ook aan de Hale Clinic in Londen. En ze beweert dat haar ‘bee venom mask’ rimpels gladstrijkt.

Zo’n masker kost 55 pond (66 euro) en werkt door de huid zacht te ‘steken’ met bijengif. “Daardoor zendt het lichaam meteen bloed naar dat ‘gestoken’ gedeelte van de huid en stimuleert het de productie van natuurlijk collageen en elastine. Die spannen het huidweefsel op. Het gif ontspant ook de spieren”, legt Mitchell uit aan de Britse krant The Daily Mail. “Het houdt de huid jong en is niet pijnlijk. Want het gif maakt slechts één procent van het masker uit. Je voelt alleen een prikkeling”.

Het bijengif blijkt afkomstig van bijenkorven in Nieuw-Zeeland. De insecten worden gestimuleerd om te steken op een glazen plaat. Op die manier leveren ze gif, maar verliezen ze hun angel niet en blijven ze dus leven.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content