Emma Stone: ‘We moeten stoppen met elkaar te bekritiseren’

In een interview met het magazine Seventeen kaart Emma Stone de eeuwige kritiek op lichaamsvormen aan. De 25-jarige actrice werd meermaals te dun genoemd en weet dus hoe het voelt om aan de schandpaal te worden genageld voor haar gewicht.

In een interview met het magazine Seventeen kaart Emma Stone de eeuwige kritiek op lichaamsvormen aan. De 25-jarige actrice werd meermaals te dun genoemd en weet dus hoe het voelt om aan de schandpaal te worden genageld voor haar gewicht.

‘Het kan een echte uitdaging vormen – vooral voor meisjes en vrouwen – om je vandaag de dag goed te voelen over je lichaam,’ stelt de ‘Easy A’-actrice. Ook Emma Stone zelf wordt niet gespaard van deze onzekerheid.

Stress en genen

De druk om een goed rolmodel te zijn en de kritiek die ze kreeg over haar slanke lichaam, eiste in het verleden soms zijn tol. Toch heeft ze er nu vrede mee genomen dat haar genen ervoor zorgen dat ze van nature mager is.

‘Mijn gewicht behouden is moeilijk voor me, zeker wanneer ik onder stress sta en het wordt steeds moeilijker naarmate ik ouder wordt. Dat is de manier waarop mijn genen werken en dit zal evolueren naarmate de tijd vordert. Zo werkt dat nu eenmaal,’ verdedigt ze zichzelf. Hoewel ze het woord verdedigen niet meer wil gebruiken en enkel verantwoording aan zichzelf wil afleggen.

‘Mijn job is om mezelf de waarheid te vertellen. Ik stel mezelf de volgende vragen: ‘Draag ik zorg voor mezelf op een gezonde manier? Respecteer ik mezelf en ben ik verantwoordelijk?’ Zolang ik bevestigend kan antwoorden op deze vragen, ben ik goed bezig,’ aldus Stone.

Stop met schaamte op te wekken

‘Ik hoop dat we als jonge vrouwen aardiger kunnen zijn voor onszelf en elkaar in de toekomst. Dat we stoppen met onszelf en anderen te bekritiseren. Zeker wanneer we het achterliggende verhaal niet kennen,’ gaat de actrice verder. Stone is van mening dat elkaar een duwtje in de rug geven, de norm zou moeten zijn. ‘Hopelijk kunnen we behulpzamer zijn tegenover elkaar,’ aldus de roodharige ster.

‘We zijn altijd te dik, te dun, te klein, te groot, te luid, te stil, enzoverder. We zijn altijd te veel van iets of net helemaal niet genoeg. We moeten beseffen dat lichamen veranderen en dat mensen constant evolueren,’ besluit de actrice. Zo wil ze een halt toeroepen aan ongegronde kritieken die sterren, maar ook gewone mensen, schaamte laten voelen door beoordelingen van buitenaf. Een nobel doel! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content