“Een natuurlijke look is niet gesofisticeerd” (Christian Louboutin)

Nadat schoenenontwerper Christian Louboutin zowat iedere vrouw ter wereld dolgelukkig maakte met zijn creaties doet hij de laatste tijd bijzonder hard zijn best om ons allemaal tegen zich in het harnas te jagen.

Christian Louboutin scoort niet zo’n goede punten de laatste tijd. Waar hij zich eerst liet ontvallen dat hij zijn vrouwelijke hoge hakken vooral voor het plezier en het lustige oog van de man ontwierp probeert hij die opmerking nu op een ongelukkige manier recht te zetten.

“Ik ontwerp natuurlijk vrouwenschoenen maar ik vergeet tijdens het ontwerpproces nooit dat deze schoenen ook mooi moeten zijn voor de man. Mannen willen dat hun vrouw er goed uit ziet en mogen dus gerust zeggen “Schat, we gaan vanavond uiteten, zou je het erg vinden je wat op te kleden?”. Ik snap dat, als man ben je bezorgd over hoe je vrouw overkomt, wat voor uitstraling ze heeft”, aldus Louboutin, tot onzer afschuw.

Nee, de schoenengoeroe heeft het niet hoog oplopen met een ‘natuurlijke look’ en lanceert dan ook niet toevallig een eigen beauty lijn. “Een natuurlijke look is niet gesofisticeerd”, gaat de ontwerper onverstoord verder. “Je kan inderdaad natuurlijk mooi zijn, maar dat wil niet zeggen dat je je niet moet verzorgen of geen moeite moet doen om make-up aan te doen of ervoor te zorgen dat je er iedere dag smetteloos uitziet.”

Hij vindt het dan ook belachelijk dat er vooroordelen bestaan tegenover vrouwen die veel tijd besteden aan hun uiterlijk. “Ik vraag me echt af waarom een vrouw dommer zou moeten zijn dan een andere vrouw, gewoon omdat ze haar haren föhnt of hoge hakken draagt”, besluit Louboutin het interview met WWD.

Hoewel ook wij vinden dat jezelf verzorgen een vorm van zelfrespect is, zien we niet in waarom Dhr Louboutin per se hoge hakken, make-up en krulspelden bij het verhaal moet sleuren. Uit lichte vorm van protest -en een beetje uit luiheid- verblijven wij vanavond in badjas, met ongewassen haren en vingernagels die eigenlijk een extra laagje lak zouden kunnen gebruiken. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content