Gebeten door de DIY-microbe? Veritas lanceert een collectie stofjes, verkrijgbaar aan de meter of al voorgeknipt, in verschillende vrolijke kleuren en met prints. De stoffen kan je vervolgens beginnen combineren met knopen, boordjes en meer om uiteindelijk tot een heel persoonlijk én zelfgemaakt eindresultaat te komen.

Veritas biedt een nieuw concept aan onder het label 'Sew-be-do' en gaat mee in op de huidige heropleving van DIY: vanaf nu kan je terecht bij Veritas voor stof in verschillende kleuren en met verschillende prints. Deze prints worden door Veritas zelf ontworpen.

Van beginner tot pro

Klanten hebben de keuze tussen voorgeknipte lapjes stof, of stof aan de meter. Als je zelf bijvoorbeeld een kussen, knuffel of tas wil maken kan je bij Veritas terecht voor stof en het vervolgens 'pimpen' met boordjes, knopen, lintjes enzovoort. Marthe Palman, COO van Veritas, geeft een woordje uitleg bij de nieuwe eigen collectie van stoffen en toebehoren om te naaien: "We hebben on stofjesconcept bewust laagdrempelig ontwikkeld zodat iedereen er van kan genieten. Van pro tot beginner: iedereen kan met de voorgeknipte stofjes aan de slag."

Geen inspiratie?

Wil je aan de slag met stof, maar heb je geen inspiratie? Ook hier wil Veritas aan tegemoetkomen: via de website van Veritas en de Facebook-pagina van het label lanceren ze creatieve ideeën voor mensen met jeukende vingers. Je kan er 'tutorials' terugvinden voor onder meer een tasje, een wolkenkussen of een rokje, waar er stap per stap wordt uitgelegd hoe je aan het eindresultaat komt. Er zijn handleidingen voor zowel de absolute beginners als de meer ervaren creativa's.

Een bestaand kledingstuk opsmukken

Maar ook bestaande kledingstukken of objecten kan je een meer persoonlijke look geven, door het toevoegen van knoopjes, parels of stencils. "Je hoeft niet per se vanaf 0 iets nieuws te maken, je kan ook slim omgaan met kledingstukken die je al hebt, en deze een persoonlijke look geven," zegt Marthe Palmans. "Zo moet je geen ander stuk kopen, maar heb je toch iets 'nieuws' om dragen."

Laura Van Roey

Gebeten door de DIY-microbe? Veritas lanceert een collectie stofjes, verkrijgbaar aan de meter of al voorgeknipt, in verschillende vrolijke kleuren en met prints. De stoffen kan je vervolgens beginnen combineren met knopen, boordjes en meer om uiteindelijk tot een heel persoonlijk én zelfgemaakt eindresultaat te komen. Veritas biedt een nieuw concept aan onder het label 'Sew-be-do' en gaat mee in op de huidige heropleving van DIY: vanaf nu kan je terecht bij Veritas voor stof in verschillende kleuren en met verschillende prints. Deze prints worden door Veritas zelf ontworpen.Van beginner tot pro Klanten hebben de keuze tussen voorgeknipte lapjes stof, of stof aan de meter. Als je zelf bijvoorbeeld een kussen, knuffel of tas wil maken kan je bij Veritas terecht voor stof en het vervolgens 'pimpen' met boordjes, knopen, lintjes enzovoort. Marthe Palman, COO van Veritas, geeft een woordje uitleg bij de nieuwe eigen collectie van stoffen en toebehoren om te naaien: "We hebben on stofjesconcept bewust laagdrempelig ontwikkeld zodat iedereen er van kan genieten. Van pro tot beginner: iedereen kan met de voorgeknipte stofjes aan de slag." Geen inspiratie? Wil je aan de slag met stof, maar heb je geen inspiratie? Ook hier wil Veritas aan tegemoetkomen: via de website van Veritas en de Facebook-pagina van het label lanceren ze creatieve ideeën voor mensen met jeukende vingers. Je kan er 'tutorials' terugvinden voor onder meer een tasje, een wolkenkussen of een rokje, waar er stap per stap wordt uitgelegd hoe je aan het eindresultaat komt. Er zijn handleidingen voor zowel de absolute beginners als de meer ervaren creativa's. Een bestaand kledingstuk opsmukken Maar ook bestaande kledingstukken of objecten kan je een meer persoonlijke look geven, door het toevoegen van knoopjes, parels of stencils. "Je hoeft niet per se vanaf 0 iets nieuws te maken, je kan ook slim omgaan met kledingstukken die je al hebt, en deze een persoonlijke look geven," zegt Marthe Palmans. "Zo moet je geen ander stuk kopen, maar heb je toch iets 'nieuws' om dragen."Laura Van Roey