Voor haar tweede boek 'Groeten uit Transitië' werkt Mme Zsazsa samen met vier andere auteurs en brengen ze, op een luchtige en plezierige manier, hun visie en ideeën over een duurzame manier van leven.

Kim Leysen, die we eigenlijk beter kennen als 'Mme Zsazsa', bracht vorig jaar het boek 'Allemaal Roksjes' op de markt waarin ze creatief Vlaanderen leerde om eigen rokjes, in alle vormen en kleuren, te maken. Het boek werd een gigantisch succes en werd vertaald in onder meer Duits en Deens. In haar nieuwe boek 'Groeten uit Transitië toont Kim Leysen dat ze meer kan dan patroontekenen en naaien: zo gaat ze ook koken, tuinieren en tekenen.

Co-auteurs

Kim Leysen kroop terug achter de schrijftafel, maar deed dit keer niet alleen. Ze werkte voor het boek 'Groeten uit Trasitië, samen met vier andere auteurs. Zo geven ook ervaringsdeskundigen Eva Peeters, Kristien Hans, Dorien Knockaert en Joke Rous hun tips mee, elk binnen hun domein, voor een meer duurzaam leven en brengen ze op een fijne manier het ecologische bewustzijn onder de aandacht. Ze maken tekeningen, schreven handleidingen en bedachten recepten om duurzame alternatieven te bieden voor een aantal van onze meest vervuilende gewoontes.

De vormgeving van het boek was in handen van Elza D., vormgeefster en fotografe, die eerder ook zorgde voor de leuke lay-out van 'Allemaal Rokjes' en 'De poppen van

Tante Hilde'.

Pannenkoeken met onkruid

Zo kruipt Dorien Knockaert achter het fornuis om pannenkoeken te maken met onkruid, krijg je tips over een eigen mini-moestuin en krijg je advies over waarop je moet letten als je cosmetica koopt. De verschillende leuke ideeën en verhalen zitten verpakt in een mooi boek, met leuke illustraties en mooie afbeeldingen. Je vingers beginnen echt te kriebelen, wanneer je het boek in je handen hebt, om zelf aan de slag te gaan.

Ecologisch bewuster leven = fun!

Als er een ding is wat je uit het boek moet onthouden, dan is het dat 'groen' helemaal niet voor wollige geitenwollensokken is, integendeel, dat het juist heel erg leuk kan zijn om ecologisch bewust door het leven te stappen zonder in te boeten aan levenskwaliteit. Overal zijn er kleine en creatieve trucjes die het leven net dat meer kleur geven.

Laura Van Roey

Voor haar tweede boek 'Groeten uit Transitië' werkt Mme Zsazsa samen met vier andere auteurs en brengen ze, op een luchtige en plezierige manier, hun visie en ideeën over een duurzame manier van leven. Kim Leysen, die we eigenlijk beter kennen als 'Mme Zsazsa', bracht vorig jaar het boek 'Allemaal Roksjes' op de markt waarin ze creatief Vlaanderen leerde om eigen rokjes, in alle vormen en kleuren, te maken. Het boek werd een gigantisch succes en werd vertaald in onder meer Duits en Deens. In haar nieuwe boek 'Groeten uit Transitië toont Kim Leysen dat ze meer kan dan patroontekenen en naaien: zo gaat ze ook koken, tuinieren en tekenen. Co-auteurs Kim Leysen kroop terug achter de schrijftafel, maar deed dit keer niet alleen. Ze werkte voor het boek 'Groeten uit Trasitië, samen met vier andere auteurs. Zo geven ook ervaringsdeskundigen Eva Peeters, Kristien Hans, Dorien Knockaert en Joke Rous hun tips mee, elk binnen hun domein, voor een meer duurzaam leven en brengen ze op een fijne manier het ecologische bewustzijn onder de aandacht. Ze maken tekeningen, schreven handleidingen en bedachten recepten om duurzame alternatieven te bieden voor een aantal van onze meest vervuilende gewoontes. De vormgeving van het boek was in handen van Elza D., vormgeefster en fotografe, die eerder ook zorgde voor de leuke lay-out van 'Allemaal Rokjes' en 'De poppen van Tante Hilde'. Pannenkoeken met onkruid Zo kruipt Dorien Knockaert achter het fornuis om pannenkoeken te maken met onkruid, krijg je tips over een eigen mini-moestuin en krijg je advies over waarop je moet letten als je cosmetica koopt. De verschillende leuke ideeën en verhalen zitten verpakt in een mooi boek, met leuke illustraties en mooie afbeeldingen. Je vingers beginnen echt te kriebelen, wanneer je het boek in je handen hebt, om zelf aan de slag te gaan. Ecologisch bewuster leven = fun! Als er een ding is wat je uit het boek moet onthouden, dan is het dat 'groen' helemaal niet voor wollige geitenwollensokken is, integendeel, dat het juist heel erg leuk kan zijn om ecologisch bewust door het leven te stappen zonder in te boeten aan levenskwaliteit. Overal zijn er kleine en creatieve trucjes die het leven net dat meer kleur geven. Laura Van Roey