In 'Fabriek Romantiek' kon Vlaanderen kennismaken met de creatieve duizendpoot Caroline Verbrugghe. Met haar eigen gloednieuwe boek 'Maakbaar' besmet ze iedereen met de DIY-microbe dankzij haar eenvoudige, stylish ideetjes.

Caroline Verbrugghe trommelde wat vrienden op om de leukste en maakbare doe-het-zelf projectjes te verzamelen in haar nieuwe boek. 'Maakbaar' werkt per thema een aantal DIY's stap voor stap uit, de thema's lopen gelijk met de hedendaagse trends. Denk maar aan 'Glitter', 'Geometrie' of 'Transparant', waarbij je telkens ideeën vindt voor zowel je interieur als je garderobe.

'Maakbaar' is een boek vol upcycling-projectjes om een originele twist te geven aan decoratie en accessoires. Een betonkrukje, je eigen adventskalender, panty's met een ombre-effect of een designtapijt: je kan het zo gek niet bedenken of Caroline heeft er een tof idee voor bedacht. Een aantal creatieve vrienden mochten ook hun ideetje delen. Joy Anna Thielemans bijvoorbeeld leert je hoe je je eigen 'tote bag' maakt.

De creatievelinge, Caroline volgde onder meer een opleiding mode, decorbouw en vormgeving, gaat er prat op dat alles gemaakt kan worden zonder naai- of boormachines. Het perfecte boek voor mensen die schrik hebben dat ze niet handig genoeg zijn, maar bij wie het wel kriebelt om te knutselen. Bovendien ligt het kleurige, opgewekte boek ook mooi op de salontafel. En wie weet begint het naderhand toch te kriebelen om naald, draad en schaar boven te halen. (AB)

Maakbaar, uitgegeven bij Lannoo, 24.95 euro.

In 'Fabriek Romantiek' kon Vlaanderen kennismaken met de creatieve duizendpoot Caroline Verbrugghe. Met haar eigen gloednieuwe boek 'Maakbaar' besmet ze iedereen met de DIY-microbe dankzij haar eenvoudige, stylish ideetjes.Caroline Verbrugghe trommelde wat vrienden op om de leukste en maakbare doe-het-zelf projectjes te verzamelen in haar nieuwe boek. 'Maakbaar' werkt per thema een aantal DIY's stap voor stap uit, de thema's lopen gelijk met de hedendaagse trends. Denk maar aan 'Glitter', 'Geometrie' of 'Transparant', waarbij je telkens ideeën vindt voor zowel je interieur als je garderobe.'Maakbaar' is een boek vol upcycling-projectjes om een originele twist te geven aan decoratie en accessoires. Een betonkrukje, je eigen adventskalender, panty's met een ombre-effect of een designtapijt: je kan het zo gek niet bedenken of Caroline heeft er een tof idee voor bedacht. Een aantal creatieve vrienden mochten ook hun ideetje delen. Joy Anna Thielemans bijvoorbeeld leert je hoe je je eigen 'tote bag' maakt.De creatievelinge, Caroline volgde onder meer een opleiding mode, decorbouw en vormgeving, gaat er prat op dat alles gemaakt kan worden zonder naai- of boormachines. Het perfecte boek voor mensen die schrik hebben dat ze niet handig genoeg zijn, maar bij wie het wel kriebelt om te knutselen. Bovendien ligt het kleurige, opgewekte boek ook mooi op de salontafel. En wie weet begint het naderhand toch te kriebelen om naald, draad en schaar boven te halen. (AB) Maakbaar, uitgegeven bij Lannoo, 24.95 euro.