1. Hardnekkige etensresten verwijderen

Krijgt zelfs de ruwe kant van een schuursponsje de etensresten niet van een pan of grilrooster af, dan biedt een stuk aluminiumfolie, opgevouwen tot een bal, uitkomst.

2. Het slijpen van scharen

Maak een paar vouwen in een stuk aluminiumfolie en knip er een aantal rechte lijnen in. De schaar wordt er scherper en schoner van.

3. Cupcake houder

Hoe je van aluminiumfolie een handige bak maakt waarin je meerdere cupcakes kan meenemen zie je in deze video.

4. Een trechter

Vouw een stuk aluminiumfolie in de vorm van een kegel, plaats het boven in de fles en giet de vloeistof erin.

5. Mini-grilschaaltjes

Om te voorkomen dat het vet van vlees in de barbecue valt kan je van aluminiumfolie een handige grillschaaltje maken door het om een spatel te vouwen.

6. Groente vers houden

Om bijvoorbeeld selderij vers en knapperig te houden, bewaar het dan in aluminiumfolie in de koelkast.

7. Zilver poetsen

Zilver wordt na verloop van tijd zwart door een chemische reactie met sulfer in de lucht. Aluminiumfolie kan dat proces omkeren en ervoor zorgen dat zilversulfide weer zilver wordt. Bedek de bodem van een pan met aluminiumfolie en leg het zilver dat je wil schoonmaken erbovenop. Giet er kokend water en zuiveringszout overheen (1 kopje zuiveringszout voor ongeveer drie liter water) en wacht totdat het zwarte laagje verdwenen is.

8. Droogdoekje

In plaats van droogdoekjes kan je ook een gekreukelde prop aluminiumfolie bij de was gebruiken. De was wordt er niet zo zacht van als bij droogdoekjes, maar het zorgt er wel voor dat de was niet meer statisch is.

9. Cadeaupapier

Voor een feestelijk zilveren cadeautje kan je prima aluminiumfolie gebruiken.

10. Achtergrond voor foto's

Plak een gekreukeld stuk aluminiumfolie tegen de muur en het kan uitstekend dienen als achtergrond voor foto's.

11. Weerspiegelen van licht

Je kan de donkere hoeken van foto's bijlichten door aluminiumfolie te gebruiken. Plak het op een grote plaat en plaats het op zo'n manier dat het licht op de juiste plaats weerspiegelt. Houd er wel rekening mee dat de twee kanten van het aluminiumfolie op verschillende manieren reflecteren.

12. Je haren krullen

Een beetje omslachtig, maar een grappige manier om een mooie bos krullen te krijgen: draai telkens een lok haar om twee vingers en doe er aluminiumfolie omheen. Duw de pakketjes in een haartang, laat het haar even warm worden en vervolgens weer afkoelen.

13. Je huis decoreren

Met een beetje fantasie en creativiteit kan je allerlei leuke snuisterijen maken van aluminiumfolie.

14. Insectenverjager in de groentetuin

Aluminiumfolie schrikt ongedierte af uit je groentetuin. Bedek stukjes karton met aluminiumfolie, maak er een gaatje in en plant daar de zaadjes in. Een eenvoudigere manier - maar minder mooi - is door grote stukken aluminiumfolie tussen de plantjes in te leggen.

(Mentalfloss/MS)

1. Hardnekkige etensresten verwijderen Krijgt zelfs de ruwe kant van een schuursponsje de etensresten niet van een pan of grilrooster af, dan biedt een stuk aluminiumfolie, opgevouwen tot een bal, uitkomst. 2. Het slijpen van scharen Maak een paar vouwen in een stuk aluminiumfolie en knip er een aantal rechte lijnen in. De schaar wordt er scherper en schoner van.3. Cupcake houder Hoe je van aluminiumfolie een handige bak maakt waarin je meerdere cupcakes kan meenemen zie je in deze video. 4. Een trechterVouw een stuk aluminiumfolie in de vorm van een kegel, plaats het boven in de fles en giet de vloeistof erin. 5. Mini-grilschaaltjes Om te voorkomen dat het vet van vlees in de barbecue valt kan je van aluminiumfolie een handige grillschaaltje maken door het om een spatel te vouwen. 6. Groente vers houden Om bijvoorbeeld selderij vers en knapperig te houden, bewaar het dan in aluminiumfolie in de koelkast. 7. Zilver poetsen Zilver wordt na verloop van tijd zwart door een chemische reactie met sulfer in de lucht. Aluminiumfolie kan dat proces omkeren en ervoor zorgen dat zilversulfide weer zilver wordt. Bedek de bodem van een pan met aluminiumfolie en leg het zilver dat je wil schoonmaken erbovenop. Giet er kokend water en zuiveringszout overheen (1 kopje zuiveringszout voor ongeveer drie liter water) en wacht totdat het zwarte laagje verdwenen is.8. Droogdoekje In plaats van droogdoekjes kan je ook een gekreukelde prop aluminiumfolie bij de was gebruiken. De was wordt er niet zo zacht van als bij droogdoekjes, maar het zorgt er wel voor dat de was niet meer statisch is. 9. Cadeaupapier Voor een feestelijk zilveren cadeautje kan je prima aluminiumfolie gebruiken. 10. Achtergrond voor foto's Plak een gekreukeld stuk aluminiumfolie tegen de muur en het kan uitstekend dienen als achtergrond voor foto's. 11. Weerspiegelen van licht Je kan de donkere hoeken van foto's bijlichten door aluminiumfolie te gebruiken. Plak het op een grote plaat en plaats het op zo'n manier dat het licht op de juiste plaats weerspiegelt. Houd er wel rekening mee dat de twee kanten van het aluminiumfolie op verschillende manieren reflecteren. 12. Je haren krullen Een beetje omslachtig, maar een grappige manier om een mooie bos krullen te krijgen: draai telkens een lok haar om twee vingers en doe er aluminiumfolie omheen. Duw de pakketjes in een haartang, laat het haar even warm worden en vervolgens weer afkoelen. 13. Je huis decoreren Met een beetje fantasie en creativiteit kan je allerlei leuke snuisterijen maken van aluminiumfolie. 14. Insectenverjager in de groentetuin Aluminiumfolie schrikt ongedierte af uit je groentetuin. Bedek stukjes karton met aluminiumfolie, maak er een gaatje in en plant daar de zaadjes in. Een eenvoudigere manier - maar minder mooi - is door grote stukken aluminiumfolie tussen de plantjes in te leggen. (Mentalfloss/MS)