DIY: Schommel uit pallets voor een gezellige tuinvakantie

© -

Leer hier hoe je met weinig geld een mooie en stevige schommel kan maken uit pallets.

Ooit al aan gedacht om met pallets en wijnkisten jouw eigen unieke, ecologisch verantwoorde meubels te maken? In het boek ‘pallet design’ leer je aan de hand van duidelijke instructies hoe je meubels en accessoires, voor zowel binnen als buiten, kan knutselen.

Meubels van pallets en wijnkisten zien er leuk uit, kosten niet veel geld om te maken en passen in werkelijk elk interieur. Dankzij de gebruikssporen van het hout is elk stuk bovendien een unicum.

De auteur van het boek, Claudia Guther, heeft reeds verschillende boeken geschreven over interieurdecoratie, knutselen en schilderen. Ze is dus een echte pro als het op DIY aankomt.

DIY: Schommel uit pallets voor een gezellige tuinvakantie
© –

Een eigen schommel knutselen

1 Schuur de pallets en latten goed glad; begin met het grofste schuurpapier en eindig met het fijnste.

2 Zet de grote eenmalige pallet als ligelement op de schragen. Plaats de panlatten

in de tussenruimten en leg ze aan een kant gelijk. Bevestig ze met een enkele spijker aan deze kant.

3 Leg dan de latten goed recht neer en bevestig ze ook aan het andere eind met een spijker. Gebruik zo nodig twee spijkers per kant. Zaag uitstekende uiteinden af met de Japanse zaag. Schuur de zaagkanten glad met schuurpapier.

4 Behandel het liggedeelte rondom met olie en laat die drogen (volg de instructies van de fabrikant). Herhaal de behandeling; omdat de schommel buiten hangt, moet hij een goede beschermlaag hebben.

5 Nu kun je de schommel met behulp van het klimtouw aan een stevige tak bevestigen. Steek het touw door de eerste opening (zie werktekening), werp het touw over de tak, steek het dan door de tweede opening en werp het nogmaals over de tak. Nu kun je de schommel langzaam naar boven trekken. Let erop dat hij in balans blijft. Hangt hij op de gewenste hoogte, knoop dan het uiteinde van het touw met een veilige klimknoop vast aan het andere uiteinde en breng de schommel in evenwicht.

Belangrijk

De tak waaraan je de schommel bevestigt, moet dik genoeg zijn om het gewicht van de schommel en de erop liggende personen te kunnen dragen!

PALLET DESIGN

Claudia Guther

ISBN 9789077437117

Paperback, 112 pagina’s

14,99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content