Dita Von Teese lanceert parfum

© Liberty's Blog

In samenwerking met Liberty of London heeft Dita Von Teese haar eerste parfum voorgesteld.

Het burleske stijlicoon werkte voor haar eerste parfum samen met Liberty of London en heeft hiervoor – naar eigen zeggen – haar donkere kant naar boven gebracht.

‘Ik wou een geur die elegant, sexy, donker en mysterieus is’, zegt ze op Liberty blog. Het parfum is een tijdloze geur met als hoofdnoten bulgaarse roos, pioenroos en jasmijn. Muskus en patchouli geven de geur een warme en mysterieuze toon.

Net zoals Von Teese zelf straalt ook het flesje een mysterieuze en sexy sfeer uit. De zwarte flesjes zijn afgewerkt met een zijden koordje en een rode parel. Von Teese bracht eerder ook al een eigen lingerielijn uit “Von Follies”.

Waarom wou je een eigen parfum creëren?

“Ik begreep al op jonge leeftijd dat een parfum een heel belangrijk onderdeel is in het creëren van je eigen mysterie en glamour. Het is een manier voor een vrouw om de vrouw te worden die ze wil zijn.”

“Ik heb 20 jaar lang hetzelfde parfum gedragen, tot ik een interessante ervaring had met een vriend in Parijs. We gingen nog maar twee weken uit toen hij vroeg welk parfum ik droeg. Toen ik de naam van de geur zei, aarzelde hij even en zei hij dat het dezelfde geur was als het parfum van zijn moeder. Ik wou natuurlijk niet dat hij mij associeerde met zijn moeder, maar langs de andere kant was dit parfum een deel van mij. Ik heb toen lang gezocht naar een nieuwe geur die bij me zou passen, maar zonder succes. Sindsdien is het mijn droom geweest om zelf een parfum te creëren.”

Als het parfum een persoon zou zijn, welk type persoon zou het dan zijn?

“Ik denk dat veel parfums op de markt herinneringen zijn naar de kindertijd. Velen van hen zijn zoet en vrouwelijk op een schattige manier. Ik wou iets compleet anders, ik wou een geur die aanspreekt tot een volwassen, gesofisticeerde vrouw die haar leven in eigen handen heeft. Ik hou van het idee dat iets zowel goed en elegant als donker en gevaarlijk kan zijn. Vrouwen die me inspireerden waren Marlene Dietrich of Hedy Lemarr en ik kan me niet voorstellen dat zij naar vanille, fruit of snoep zouden ruiken.”

Waar haalde je verder nog inspiratie uit?

“Ik verzamel veel boeken met mooie foto’s. Zo heb ik een boek met foto’s van vrouwen in Parijs in de jaren ’30. Hun uitstraling en elegantie gaven mij ook veel inspiratie voor deze geur.” (RDM)
Bron: Liberty blog

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content