Dit is de gloednieuwe Miss België 2015

© Belga

De negentienjarige Annelies Törös uit Berchem is Miss België 2015. Zij haalde het zaterdagavond tijdens een galashow in Plopsaland De Panne. Ze volgt de twintigjarige Laurence Langen op.

De 19-jarige Annelies Törös mag zich een jaar lang het mooiste meisje van België noemen. Zij haalde het voor de West-Vlaamse Leylah Alliet, 23 jaar, en Charlotte Vanbiervliet, ook al een West-Vlaamse en 19 jaar oud. Na enkele innige omhelzingen met de familie drukte de 19-jarige Törös haar blijdschap uit. “Ik weet niet goed wat zeggen. Je weet natuurlijk nooit”, zei ze.

Favorietenrol

Darline Devos noemde haar achteraf de favoriete. “Heel sterk dat ze die favorietenrol heeft waargemaakt in een extreem sterk jaar. Ze was de lieveling van bijna iedereen”, aldus Devos. “Je kan misschien wel zeggen dat ik die rol heb waargemaakt, maar toch. Ik ga sowieso mijn best doen en hoop dat het een goed jaar mag worden. Mijn eredames verdienden dit zeker ook. Ik ben heel blij met hen!”

Dit is de gloednieuwe Miss België 2015
© BELGA

De nieuwe Miss België is 1,77 meter, en daarmee een van de grootste kandidates. Ze zit in haar tweede jaar Communicatiebeheer, en houdt van fitness, shoppen en uitgaan. Opvallend is dat er eigenlijk twee missen internationaal zullen worden uitgestuurd. Leylay Alliet kreeg de titel Miss World Belgium, terwijl Annelies Törös zich Miss Universe Belgium mag noemen. Zij worden naar de respectievelijke internationale verkiezingen uitgestuurd. “Het wordt in veel landen gedaan. We antwoorden eigenlijk op een vraag van de organisatoren van Miss World”, verduidelijkt Darline Devos.

Zes andere prijzen

Vroeg op de avond werden nog zes andere prijzen uitgereikt. Miss Talent was voor Valentine Cesarone uit Bergen, Miss Social Media ging naar Titsia Brabants uit Mortsel, Michèle Roelens uit Roeselare werd Miss Charity, de Wilrijkse Stephanie Bola is Miss Model, en Xhulia Mucaj uit Antwerpen ging naar huis met de titel Miss Sport. Tweede eredame Charlotte Vanbiervliet is ook uitgeroepen tot Miss Beach. En het allersympathiekste meisje, verkozen door de medekandidates, was Kawtar Riahi Idrissi uit Ninove, meteen ook de grootste kandidate met haar 1,82 meter. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content