Dior zet Galliano op non-actief

Na een ruzie op een terras in Parijs werd Galliano gearresteerd.

Dior zette de Britse ontwerper John Galliano gisteren voorlopig op non-actief, nadat Galliano donderdagavond in Parijs gearresteerd werd. De Britse ontwerper had er ruzie met een echtpaar op een terras van een café en zou daarbij antisemitische beledigingen geuit hebben.

Wat de ruzie donderdagavond in gang stak is niet bekend. Wel verklaarde het koppel op Europe 1 dat Galliano hen “Dirty jewish face, you should be dead” en “Fucking Asian bastard, I will kill you” naar het hoofd slingerde.

Een en ander vond plaats op het terras van trendy café La Perle in Le Marais, van oudsher een kruispunt van de Joodse gemeenschap en de gay cultuur. De ontwerper had te veel gedronken en werd na enkele uren ondervraging weer vrijgelaten. Na afloop ontkende Galliano via zijn advocaat de beschuldigingen. “Er was een ruzie, meneer Galliano werd verbaal aangevallen, maar op geen enkel ogenblik uitte hij dergelijke beledigingen”, verklaarde meester Stéphane Zerbib.

In afwachting van de resultaten van het onderzoek nam Dior alvast de beslissing om de ontwerper op non-actief te zetten. “Het Maison Dior bevestigt met de grootste stelligheid zijn politiek van zero tolerance ten aanzien van alle antisemitische of racistische uitingen en gedragingen”, verklaarde CEO Sidney Toledano gisteren. De flamboyante Galliano is sinds 1999 verantwoordelijk voor de vrouwencollecties van het modehuis.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content