‘Die jurk was bedoeld om onopvallend te zijn’ (Pippa Middleton)

NBC-presentator Matt Lauer mocht het allereerste televisie-interview met Pippa Middleton in goede banen leiden. Tijdens de ‘Today Show’ vertelt de Britse over de beroemde jurk die ze droeg tijdens het huwelijk van haar zus met prins William.

NBC-presentator Matt Lauer mocht het allereerste televisie-interview met Pippa Middleton in goede banen leiden. Tijdens de ‘Today Show’ vertelt de Britse over de beroemde jurk die ze droeg tijdens het huwelijk van haar zus met prins William.

Pippa Middleton komt over als een erg beleefde, vriendelijke en bescheiden jonge vrouw tijdens haar eerste tv-interview. Ze vertelt over haar liefdadigheidsprojecten en de tol van beroemdheid.

Vleiend en gênant Dat ze als zus van Kate Middleton zo’n bekendheid verwierf, heeft alles te maken met de jurk die ze droeg tijdens het koninklijke huwelijk. De foto’s en camerabeelden liegen er niet om: de witte jurk van Alexander McQueen zat Pippa als gegoten. Hoewel Kate er stralend uitzag op haar trouwdag, waren er ook heel wat ogen gericht op de derrière van zuslief. Dat was nochtans helemaal niet de bedoeling, zo legt Pippa uit. ‘Die jurk was bedoeld om onopvallend te zijn,’ aldus de Britse. De zussen hadden verwacht dat de jurk geen aandacht zou trekken naast de trouwjurk van Kate. Dat de pers en sociale media overspoeld werden met foto’s van Pippa en beschrijvingen van haar lichaam was ‘vleiend’ langs de ene kant, maar ook erg ‘gênant’, legt ze uit.

Veilig weggestopt

De beroemde, strakke bruidsmeisjesjurk hangt ondertussen in de kleerkast van Pippa Middleton. Ze heeft het kledingstuk sinds het huwelijk niet meer aangetrokken en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. ‘Ik zal het kleed vast wel naar boven halen als iemand ernaar vraagt of als mijn kinderen het op een dag willen zien. Maar voorlopig zit het goed weggestopt,’ vertelt een blozende Pippa aan Matt Lauer.

Gezellig familiefeest

Bijna tweehonderd landen toonden het huwelijk op de televisie. Toch zagen de Middletons de bruiloft als een familiehuwelijk. ‘Het klinkt misschien grappig, maar we zagen het echt als een familiegebeuren. En ik realiseerde me de impact van het huwelijk ook pas achteraf,’ aldus Pippa Middleton.

Het moment waarop Kate, William, Harry en Pippa op het balkon verschenen, was een surreële ervaring. Op dat moment besefte de zus van de hertogin dat er iets speciaals aan het gebeuren was. Toch drongen de betekenis en het belang pas later door bij Pippa.

Ongevraagde publiciteit De beroemdheid die gepaard gaat met de familieband met Kate Middleton is iets waar ze het niet altijd even gemakkelijk mee heeft. De voordelen zijn legio en ze krijgt kansen die ze anders niet zou krijgen. Zo kan ze verschillende goede doelen steunen en de aandacht vestigen op liefdadigheidsinstellingen. Toch voelt ze soms ook de nadelen. ‘Ik heb me publiekelijk gepest gevoeld wanneer ik dingen las die niet waar zijn. Het is best moeilijk’, vertelt ze tijdens het interview.

Bekijk hieronder het interview en laat je charmeren door Pippa Middleton. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content