Diane Von Furstenberg onthult inspiratie voor lippenprint

Diane Von Furstenberg onthulde in een interview met -what’s in a name- Interviewmagazine waar ze destijds inspiratie voor de befaamde rode lippen print vandaan heeft gehaald.

De lippenprint van Diane Von Furstenberg is op verschillende items terug te vinden; van sjaals tot iPodhoesjes en van wikkeljurken tot zelfs een Volkswagen Mini. Maar waar komen deze befaamde rode smakkers eigenlijk vandaan? In een interview met Interview Magazine gaf de ontwerpster toe dat ze inspiratie uit datzelfde blad haalde. In 1977 sierde ze immers de cover met knalrode lippen. Gespijsd met de pop-artsy-fartsy rage die Warhol en kompanen destijds inzette creëerde Von Furstenberg het logo dat vrouwen nog steeds graag op hun tote bag geprint zien.

Jawel, ze haalde de mosterd dus vooral bij zichzelf, maar dat maakt haar niet narcistisch. Na er meer dan dertig jaar over gezwegen te hebben wordt het tijd dat deze dame erkenning opeist voor haar welgevormde mond, want als de halve modeminnende bevolking ermee gezien wil worden is dat toch het grootst mogelijke compliment. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content