Diane Von Furstenberg machtiger dan Anna Wintour

© reuters

Volgens de Forbeslijst ‘The World’s 100 Most Powerful Women’ is designer Diane Von Furstenberg machtiger dan Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour.

Zoals ieder jaar laat Forbes een rangschikking van de 100 meest machtige vrouwen op ons los en zoals ieder jaar zorgt die voor controverse. Dit jaar gingen onderkaken in vrije val omdat ontwerpster Diane Von Furstenberg maar liefst 18 plaatsen hoger staat dan Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour. In de Forbes lijst ‘The World’s 100 Most Powerful Women’ maken Angela Merkel, Hilary Clinton en Dilma Rousseff het mooie weer in de top 3, maar de lijst bevat ook heel wat modegeweld. Zo staat ontwerpster en voorzitster van de CFDA Diane Von Furstenberg net na Beyoncé op plaats 33, gevolgd door Anna Wintour (51), Miuccia Prada (67) en Gisele Bündchen (83).

Mode-insiders reageren verrast op het feit dat Von Furstenberg aanzienlijk hoger staat dan Anna Wintour, een naam die bij vele ontwerpers en PR-meisjes het angstzweet doet uitbreken. Forbes beschrijft Anna Wintour vreemd genoeg ook als “de machtigste vrouw in de mode-industrie”. Niet alleen is ze een wilskrachtige hoofdredactrice, ze zette zich ook al meermaals in voor het goede doel en de campagne van president Obama.

De rangschikking heeft wellicht meer te maken met de inkomsten van beide vrouwen, waar Von Furstenberg met een slordige 200 miljoen toch wel een mooi cijfer neerzet. De volledige lijst kan je raadplegen op de website van Forbes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content