Deze yogi nam haar poses naar 120 meter hoogte

© Popsugar / Kimberly Weglin

De Amerikaanse yogalerares Kimberly Weglin besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en nam haar poses naar, nuja, ongekende hoogtes. Ze ging slacklinen, een beetje zoals koorddansen, maar dan op een slap koord.

<

iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/v3jeSq2wss0″ frameborder=”0″ allowfullscreen>

Weglin is één van de pioniers in deze sporttak: volgens cijfers van de World Slackline Federation is slechts 15% van de slackliners vrouwelijk. Hoewel je voor slacklining – net als voor yoga – veel kracht, een goed evenwicht en aandacht voor je houding moet hebben was het voor Weglin geen gemakkelijke weg: “voor mij kwam slacklinen zeker niet natuurlijk”, vertelt ze aan Popsugar.

“Ik kwam thuis vol blauwe plekken en vroeg me meer dan eens af waarom ik hier eigenlijk aan begonnen was.” Weglin hield vol en het is één van de beste sportieve beslissingen die ze ooit genomen heeft: “Mijn doorzettingsvermogen, mijn mentale en fysieke capaciteiten en mijn zelfvertrouwen zijn er zo ontzettend op vooruit gegaan sinds ik met slacklinen ben begonnen.”

Alsof bovenstaande video nog niet voldoende aantoont hoe badass Weglin wel niet is, weet dan dat ze last heeft van hoogtevrees en de sport ook ziet als een overwinning op haar angsten.

Geïnteresseerd in slacklining? Surf dan naar de Belgische website http://www.slacklife.be/

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content