De Preikestolen (letterlijk 'de Preekstoel') is een klif die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt in het zuiden van Noorwegen. De toeristische bezienswaardigheid biedt een adembenemend uitzicht over fjorden en bergen en is bereikbaar via een met stenen gemarkeerde wandelroute.

Design studio Hayri Atak wil met het Cliff Concept Hotel nu een schepje bovenop die spectaculaire ervaring doen. Niet alleen is de locatie bijzonder uniek, de ingang van het hotel bevindt zich op het dak, wat op zich ook al onconventioneel is. Het bovendek beschikt ook over een groot uitkijkplatform over het omliggende landschap.

Infinity pool met uitzicht over de bergen, Hayri Atak Architectural Design Studio
Infinity pool met uitzicht over de bergen © Hayri Atak Architectural Design Studio

Op ieder van de drie verdiepingen van het moderne gebouw steken balkons uit de ovale gevel, zodat gasten op elk moment van de dag kunnen genieten van het prachtige uitzicht vanuit hun kamer. Op het laagste niveau steekt een lang, smal zwembad uit de rotswand, met een tweede uitkijkplatform om te ontspannen.

Maar haast je nog niet om een kamer te boeken: het is nog niet zeker of het hotel effectief zal worden gebouwd.

Doorzichtig zwembad met uitzicht over de fjorden, Hayri Atak Architectural Design Studio
Doorzichtig zwembad met uitzicht over de fjorden © Hayri Atak Architectural Design Studio
De Preikestolen (letterlijk 'de Preekstoel') is een klif die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt in het zuiden van Noorwegen. De toeristische bezienswaardigheid biedt een adembenemend uitzicht over fjorden en bergen en is bereikbaar via een met stenen gemarkeerde wandelroute.Design studio Hayri Atak wil met het Cliff Concept Hotel nu een schepje bovenop die spectaculaire ervaring doen. Niet alleen is de locatie bijzonder uniek, de ingang van het hotel bevindt zich op het dak, wat op zich ook al onconventioneel is. Het bovendek beschikt ook over een groot uitkijkplatform over het omliggende landschap.Op ieder van de drie verdiepingen van het moderne gebouw steken balkons uit de ovale gevel, zodat gasten op elk moment van de dag kunnen genieten van het prachtige uitzicht vanuit hun kamer. Op het laagste niveau steekt een lang, smal zwembad uit de rotswand, met een tweede uitkijkplatform om te ontspannen.Maar haast je nog niet om een kamer te boeken: het is nog niet zeker of het hotel effectief zal worden gebouwd.