Zwevende koffieset

Keramiste Roos Van de Velde ontwierp een zwevende koffieset.

Koffiemerk Jacqmotte vroeg Belgische modeontwerpers, designers, goud-en zilversmeden en andere creatievelingen om rond het typische aroma te werken. Zo kwam keramiste Roos Van de Velde tot een zwevende, keramieken koffieset.

Door de krullende en draaierige vormen kan de koffiekan niet op zichzelf staan, waardoor ze lijkt te zweven als damp boven een kop. Ze is vergezeld van gelijkaardige kopjes, een suikerpot en een melkkannetje. Zoals altijd bij de creaties van Roos is de invloed van de natuur niet ver te zoeken. “De onregelmatige draaibewegingen in het porselein verbeelden de etherische vormen van geurende dampen. Zoiets is niet tastbaar, ongrijpbaar”, zo zegt ze.

De koffiekan is samen met creaties van onder andere Siegfried De Buck, Nedda El-Asmar en Alain Berteau vanaf 31 januari te zien op de expo AromaCreations in de Espace Jacqmotte in Brussel.

Grete Flies.

Info: AromaCreations, met werk van Siefgried De Buck, Danny Venlet, Nedda El-Asmar, chocolatier Dolfin, Hripsime Afsar, Alain Berteau, Olivier Berghmans, Olivier Gilson en Chrisje Drybooms, van 31 januari tot 15 maart, alle zaterdagen en zondagen van 10 tot 18 uur in de Espace Jacqmotte, Hoogstraat in Brussel. 02/346.60.59

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content