Zo geef je je doordeweekse Ikea-zetel een tweede leven

Hier kreeg de Kivik 1-zit een nieuw jasje. © Coverique / Aristide

Het Belgische interieurlabel Aristide steekt jouw weinig unieke Ikea-zetel in een nieuw jasje.

Ben je na je studentenjaren alleen of gaan samenwonen, dan weet je dat dure designzetels vaak een ijdele droom zijn. Meestal beperkt de keuze zich tot een Klippan of de Göteborg driezit van Ikea. Geen slecht woord over deze Ikeazetels, want ondergetekende had er ook eentje in de woonkamer staan, maar na enkele jaren is het hoog tijd dat deze plaats maken voor iets wat minder doet denken aan een studentenkamer.

Wie echter geen budget heeft voor een nieuwe zetel, of wie vindt dat de Ikea-bank nog steeds goed zit, kan terecht bij Coverique. Deze webshop maakt deel uit van stoffenfabrikant Aristide en biedt designstoffen aan om de Ikea-zetel mee te overtrekken. Op de bijhorende website zoek je het model uit van de zitbank en de stof met print die jij het leukst vindt.

De prijzen variëren naargelang de grootte van de zetel en de exclusiviteit van de print van 85 euro tot meer dan 1000 euro. Wie nog andere meubels van dezelfde Zweedse keten in zijn interieur heeft staan, en die wat beu gezien is, kan ook terecht op de website van Ikea Hackers. Deze laatste is een inspiratiewebsite waarop iedereen zijn ‘gepimpte’ meubels met de wereld deelt. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content