Zijn Mechelse meubels nog verkoopbaar?

Mechels buffet © d

Nu heb ik van mijn ouders een kast mogen erven.

Alleen heb ik geen idee hoe oud hij is ,waar hij vandaan komt en met wat voor reden deze kast gemaakt is.

Je zou denken om iets in op te bergen.

Echter is deze kast zo druk qua houtsnijwerk dat het eigenlijk wat overdreven lijkt.

De deuren zijn voorzien van pianoscharnieren wat misschien een idee kan geven hoe oud hij kan zijn.

Ik kan alleen nergens vinden wanneer er pianoscharnieren zijn uitgevonden.

De afmetingen zijn; 3 meter breed 2 meter hoog en 60 cm diep en bestaat uit een onderkant uit één stuk de bovenkant uit één stuk.

De beide zijkanten houden de buitenste deuren vast en de middelste deuren welke zijn voorzien van facet geslepen glas zitten vast aan de verticale wanden.

En dan natuurlijk nog de achterpanelen van de kast.

Kunt u misschien de kast beoordelen?

Hopelijk kunt u mij helpen om nu eens een keer te weten van hoe, wat en waarom.

Zijn Mechelse meubels nog verkoopbaar?

Vorige week nog bezocht ik een pand waar er naast de schouw twee joekels van Mechelse buffetten staan waar de eigenaar ooit meer dan 100.000 frank voor neerlegde. Dat was goed 20 jaar geleden een mooi bedrag. En het was ook de prijs die voor Mechelse buffetten van hoge kwaliteit werd betaald. Soms gooiden brocanteurs zelfs meer op tafel, stel je voor! Maar die tijd is voorbij. Omstreeks 2007, samen met de crisis, maakten we een smaakrevolutie mee die zich al langer aankondigde. Gedaan met het bruine antiek en alzeker met de Mechelse buffetten die je nu amper aan de straatstenen kwijt geraakt. Dit is moeilijke handel. Dit buffet lijkt me ook Mechels, maar al van late productie, vermoedelijk jaren ’20 of ’30. Het meubel is ook groot en omvangrijke meubels liggen sowieso slecht in de markt. We leven in krappere ruimtes dan vroeger…. Je zal al geluk moeten hebben om een brocanteur te vinden die het meubel wil kopen. 100 à 200 euro lijkt me een maximaal bedrag… Sorry dat ik u moet teleurstellen, want dit meubels kostte ooit een klein vermogen. Het is inderdaad allemaal duurbetaald handwerk…Kortom de meeste Mechelse meubels hebben flink in waarde ingeboet en er is amper belangstelling voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content