Zesde editie van Affordable Art Fair in Tour & Taxis

Van 7 tot 10 februari kunnen kunstliefhebbers terecht in het Brusselse Tour & Taxis voor de zesde editie van de Affordable Art Fair-beurs.

Van 7 tot 10 februari kunnen kunstliefhebbers terecht in Tour & Taxis voor de zesde editie van de Affordable Art Fair-beurs.

Een 90-tal internationale galeriehouders, goed voor meer dan 600 kunstwerken, zakken af naar de Brusselse site om er een breed gamma van originele kunstwerken te exposeren. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met alle facetten van de hedendaagse kunst. Uiteraard kunnen geĆÆnteresseerden er ook werken kopen. De prijzen variĆ«ren tussen 50 en 5000 euro. Het ‘ontheiligen van kunst’ is nog altijd een van de voornaamste doelen van de beurs.

‘Het is een amusant en opwindend platform voor de lokale bevolking, waar men zich kan inwijden in de wereld van de hedendaagse kunst, zijn kennis kan verbreden of waar men simpelweg verliefd wordt op een werk en het uiteindelijk meeneemt naar huis’, vertelt Will Ramsay, de man achter het Affordable Art Fair-concept.

Tijdens de ChARiTy Auction Night, op de openingsdag, worden meubels van Les Petits Riens geveild. Ze werden vooraf gecustomized door enkele Belgische kunstenaars. De opbrengsten gaan integraal naar de vereniging.

Net als vorig jaar delen ook bekende gezichten hun favoriete kunstwerken met het publiek. En er gaat opnieuw ruime aandacht naar een selectie beloftevolle kunstenaars van eigen bodem. Ze worden gecureerd door ‘Demain, il fera jour’, een productiehuis met een visionaire en pluridisciplinaire geest, opgericht door David Carette in 2009. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content