Zeg het met groenten

Een boeketje groenten is niet alleen mooi, maar bovendien ook erg lekker.

Groenten zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook bijzonder mooi. Dat bewijst de Nederlandse ontwerpster Janina Loeve.

Voor haar project ‘Divers, boeketten om op te eten’ stelde ze boeketten samen met groenten en kruiden. Die zijn niet alleen erg kleurrijk, maar ze ruiken ook lekker. Bovendien varieert het aanbod enorm, afhankelijk van het seizoen.

Een extra pluspunt van een groenteboeket is dat je het achteraf gewoon kan opeten. Daarom heeft de ontwerpster op de doek, waarmee ze de boeketten samenhoudt, meteen ook een recept laten drukken.

Tijdens haar onderzoek naar de diversiteit van ons menu, kwam Loeve op het idee van de groenteboeketten. “Veel informatie over welke groeten eetbaar zijn is verloren. Vroeger aten de mensen bijvoorbeeld wel vaker bloemen, nu houden we vooral van bloemen om hun esthetische kwaliteiten. Groeten beschouwen we dan weer vooral als iets eetbaar. Daarom wil ik ervoor zorgen dat die grenzen terug vervagen”, vertelt Loeve.

Elien Haentjens

Het werk van Janina Loeve, die recent afstudeerde aan de Nederlandse Design Academy, is nog tot 30 november te zien op de tentoonstelling ‘TALENT’ in het Designhuis in Eindhoven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content