Zeerotica verkent pikante zeewereld

Via antieke prenten toont het museum de fascinerende wereld van de zee, de kust en de wellust.

Zijn oesters nu wel afrodisiaca of niet en hebben zeemeerminnen nu wel of geen sex. Het Visserijmuseum in Oostduinkerke geeft het antwoord.

Onder de leuke titel ‘Zeerotica’ verrast het Visserijmuseum ons met een heel aantrekkelijke en ondeugende tentoonstelling vol vissen, weekdieren en sex. Dat klinkt ongewoon voor een visserijmuseum, en toch…. Op antieke tableaus worden veel wulpse vrouwen afgebeeld in de nabijheid van oesters, mosselen of inktvissen. Van in de oudheid worden er erotische toespelingen gemaakt met etenswaren.

Op andere schilderijen zie je dan weer Neptunus die zich vergrijpt aan een elegante zeemeermin. Deze expo toont het hele verhaal van de zee, de kust en de wellust. Aan de hand van antieke prenten, schilderijen van Delvaux, Spilliaert en Tytgat en tientallen foto’s word je rondgeleid in deze fascinerende en pikante wereld. Je komt er ook te weten waarom weekdieren en schelpen afrodisiaca zijn.

In het hoofdstuk ‘bloot aan de zee’ krijg je de geschiedenis van het baden voorgeschoteld, van de Victoriaanse tijd tot het naturisme van nu. Kortom dit wordt een spannende expo vol kunst en bloot. Succes verzekerd!

Piet Swimberghe

Zeerotica loopt van 17 juni tot 31 december in het Visserijmuseum te Oostduinkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content