Xavier Lust verzameld

Bij Cockaert Exclusive, een woonwinkel langs de A12 in Meise, staat nog tot eind maart het werk van Xavier Lust tentoon.

Bij Cockaert Exclusive, een woonwinkel langs de A12 in Meise, staat nog tot eind maart het werk van Xavier Lust tentoon.

De Brusselse ontwerper Xavier Lust is zowat de meest internationale meubelontwerper van BelgiÔ. Hij lijkt het vooral goed te kunnen vinden met een aantal Italiaanse meubelfabrikanten, zoals MDF Italia, Baleri Italia (dat ondertussen CerrutiBaleri heet), DePadova en Driade. Een en ander staat deze maand verzameld in de woonwinkel Cockaert Exclusive: Le Banc en La Grande Table, de nieuwe S-table én een prototype van de kapstok Baobab, allemaal voor MDF Italia. Ook de PicNik tafel die de Brusselaar ontwierp voor het West-Vlaamse Extremis staat er bij.

Lust is blij met de kleine expo. “Mensen kennen mijn werk soms wel uit magazines, maar vinden het fijn om ze ook eens in het echt te kunnen zien, denk ik. Bovendien blijken sommige stukken nu meer aan te slaan dan toen ze gelanceerd werden. La Grande Table, die ik voor MDF tekende in 2002, verkoopt bijvoorbeeld nu meer dan toen.”

Over zijn nieuwe tafel, de S-table, die nu verkrijgbaar is, zegt hij: “Ze spreekt ook mensen aan die geen grote meubelfreaks zijn. De sculpturele, natuurlijke en organische vorm spreekt aan. Het is een universele vormgeving die veel mensen aantrekt. Weet je wat de best verkochte tafel ooit is? De ronde eettafel van Eero Saarinen voor Knoll uit 1956. Uiteraard droomt MDF Italia ervan dat ook deze tafel zo’n bestseller wordt.”

Ondertussen legt de ontwerper de laatste hand aan een flink pak nieuwigheden die hij bij verschillende merken zal voorstellen naar aanleiding van de internationale meubelbeurs in Milaan (van 22 tot 27 april). Op 22 april leest u er meer over in Weekend Knack en op weekend.be.

Leen Creve.

www.knack.be/weekend/nl/design/ontwerpers/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content