Wordt koperoranje de trendkleur van 2015 voor ons interieur?

© .

De warmte van koper zou wel eens onze huiskamers kunnen binnensluipen volgend jaar. De koude tinten blauw en groen worden verdreven door roze, rood en oranje volgens Levis.

Naar aanleiding van ColourFutures 2015 van Akzonobel staken heel wat designers en interieurspecialisten de koppen bij elkaar en kwamen tot de conclusie dat koperoranje de trendkleur van 2015 wordt. De experts van het Global Aesthetic Center leggen de trend als volgt uit: ‘Het centrale idee voor 2015 is dat mensen nieuwe manieren ontdekken om hun leven kleur te geven en een warmere, zorgzamere samenleving voor ons allemaal te creëren.’

Positiviteit in het interieur

Volgens de experts vertaalt deze kleur een algemene tendens naar het interieur. Een nieuwe, warme en positieve attitude en de nadruk op delen anno 2015 worden veruiterlijkt door koperoranje. Het is een kleur die goed te combineren valt met andere natuurlijke aarde- en huidtinten, maar ook met een meer neutraal wit of feestelijke metallictinten. In combinatie met houten meubels en interieurdetails krijgen we een cocoonachtige sfeer.

Zinderen

We associëren koperoranje met warmte, de woestijn, zonsondergangen en andere zachte en positieve dingen. Door deze kleur in het interieur op te nemen, sluiten we meer kille tinten buiten en omarmen we een minder agressief minimalisme.

Het trendbureau ontwaart ook een overkoepelende visie die in 2015 alomtegenwoordig zal zijn. ‘Alledaags + het bijzondere ontdekken in het normale’ zal volgens hen een nieuwe filosofie worden binnen de interieurdesigners. Een trend waarbij ons interieur als een warm deken om ons heen wordt gedrapeerd: daar willen wij wel voor tekenen!

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content