Wit met pit

© Levis

De kleur wit is heel bijzonder. Wit heeft een sterke symboolwaarde, het staat voor zuiverheid en hoop. Het roept ook gevoelens op: het zien van een mooi sneeuwtapijt laat niemand onberoerd. Wit weerkaatst licht en is dan ook een uitstekende keuze voor het interieur. Het versterkt de ruimtelijke beleving. Bovendien is het rustgevend. Wit is tijdloos en vrij neutraal. De laatste jaren is het opnieuw trendy – en terecht, want wit geeft pit en past in alle interieurs.

Tinten wit

Spierwit, ivoorwit, gebroken wit… Er is heel wat variatie mogelijk. Ook zijn er de off whites: wit met heel subtiele nuances zoals een blauwe, groene of paarse ondertoon. Die geven het interieur een eerder koele uitstraling, wat bijvoorbeeld perfect is voor een inkomhal, die vrij neutraal mag zijn. Wit met een vleugje rood creëert een warme sfeer en is ideaal voor de woonkamer of de slaapkamer. Je ziet al deze verschillende tinten amper op een kleurkaart, het effect komt pas goed tot uiting op een grote oppervlakte, zoals een muur.

Wit met pit
© Levis

Spelen met wit

Het is een prima idee om tinten wit te combineren, zo krijg je meer reliëf. Een heel aangename sfeer creëer je als je ofwel koude tinten ofwel warme tinten samenbrengt. Je kan ook opteren voor een muur in puur wit. Let er wel op dat het niet te clean wordt, zeker in ruimtes waar je vooral van een knusse, gezellige sfeer wil genieten. Aangepaste sfeerverlichting is de kers op de taart. Zo benadruk je de kleurtoetsen optimaal.

Perfect evenwicht

Welke stijl je ook verkiest, wit past altijd. Kleuraccenten, mooie materialen en meubels komen extra goed tot uiting. Het komt erop aan een balans te vinden. Natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, leder of textiel benadrukken het rustgevende en warme karakter van het interieur. Ook zijn er heel wat mogelijkheden voor combinaties met andere kleuren. Combineer wit met grijstinten of met enkele zwarte toetsen voor een heel stijlvolle uitstraling. Die andere kleur kan je laten terugkeren in kussens, een vaas of een plaid.

Wit met pit
© Levis

Kleurcontrast

Je kan er ook voor opteren om wit als basiskleur te nemen en één muur een heel andere kleur te geven. Ook hier is het advies: kies voor een warme kleur in de woonkamer en slaapkamer. Een fellere kleur kan bijvoorbeeld in de keuken. Het oogt mooi als deze kleur terugkomt in meubels en accessoires. Na verloop van tijd kan je de kleur veranderen. Dan krijgt je interieur een heel nieuwe boost!

Tip

Zuiver of met een tikje kleur, warm of eerder koel, witte muren zijn bij voorkeur kraaknet. De muurverven van Levis Expert zijn extreem bestendig en uiterst afwasbaar. Ze zijn tot 5 keer sterker dan een standaard muurverf en zorgen dus voor een langdurige bescherming. Zo blijven je muren gegarandeerd lange tijd onberispelijk wit.