Win een nachtje in een boomtent

Avontuurlijke logees maken kans op een overnachting in de Limburgse Tranendreef.

Slapen in een gigantische tent, die in een boom in een idyllische Limburgse dreef hangt. Kinderen kunnen er het avontuur van hun leven beleven, hun ouders herbeleven er een deeltje van hun kindertijd. Dankzij het Hasseltse huis voor actuele kunst Z33 wordt die (kinder)droom binnenkort misschien werkelijkheid.

Sinds kort sieren de tenten van de Nederlandse kunstenaar/designer Dré Wapenaar de dreef naar het Kasteel van Hex in het Limburgse Borgloon. De traanvormige tenten leverden de dreef intussen haar bijnaam ‘Tranendreef’ op.

Ook Wapenaars fascinatie voor tenten stamt uit zijn kindertijd. “Degene met de mooiste tent had het steeds voor het zeggen”, zei hij daarover in een interview met Knack.be. “Oorspronkelijk waren deze boomtenten bedoeld voor boomactivisten, maar tegenwoordig hangen ze ook op heel wat campings. Hoewel mijn werk heel wat grenzen verkent, beschouw ik mezelf nog steeds vooral als beeldhouwer.”

Via de site van Z33 kan iedereen zich voor dinsdag 9 augustus kandidaat stellen voor een nachtje in een boomtent. Per tent is er maximum plaats voor twee volwassenen en twee kinderen. De overnachtingen vinden plaats tussen 10 en 31 augustus. Samen met de winnaars zoekt Z33 naar de meest geschikte overnachtingsdatum.

De boomtenten kaderen in het grotere project ‘pit’, de eerste cyclus van Z-OUT in de regio Borgloon-Heers. Dat project wil kunst in de Limburgse openbare ruimte introduceren. Met de gigantische Badeend van Florentijn Hofman werd in 2009 het startschot gegeven.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content