West-Vlaanderen bekroont architectuur

© Kristien Daem

De laureaten van de prijs zijn te zien in Gemeenschapscentrum Spikkerelle in Avelgem.

De provincie West-Vlaanderen reikt dit weekend zijn Vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur uit. De laureaten en geselecteerde projecten zijn tot 26 februari te zien in Gemeenschapscentrum Spikkerelle in Avelgem.

Winnaars van de prijs (2500 euro) zijn, ex aequo, Dierendonckblancke Architecten i.s.m. Onraet-Callebaut-Desmyter voor Gemeenschapscentrum Spikkerelle in Avelgem (waar dus ook de expo plaatsvindt) en noAarchitecten uit Anderlecht / Brugge voor hun renovatie van het stadhuis in Menen.

Premies (1750 euro) gaan naar Buro Architec uit Wevelgem i.s.m. architect Dirk Demasure uit Wervik voor het project De Levensboom in Wevelgem, naar Urbain Architectencollectief uit Ledeberg voor een ateliergebouw in Dagcentrum Omega in Wetteren, naar DDM.architectuur uit Kortrijk voor ontmoetingscentrum Club 77 in Schuiferskapelle, en naar architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche uit Gent voor hun project op Domein Hoeve De Sol in Blankenberge.

Waarom ook een project van een Oost-Vlaams bureau in Oost-Vlaanderen bekroond wordt, vroegen we ons af. Omdat de architect geboren is in West-Vlaanderen, zo blijkt. Er zijn geen grenzen meer.

Wim Denolf/Jan Haeverans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content